:wink:
De Thaise keuken bij u thuis;xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Yves Mattagne, Patrick Vandecasserie en Sathit Srijettanont geven advies.
Essence of Thailand is een jaarlijks evenement van de Thaise ambassade waarbij alle facetten van Thailand aan bod komen. Dit jaar, op 9 september, staat de Thaise keuken centraal. Het Thaise landbouwbureau organiseert die dag kookdemonstraties met befaamde Belgische en Thaise chefs.
Wie graag kookt krijgt inspiratie om de Thaise smaken en geuren in zijn eigen keuken uit te proberen. Dankzij de variëteit aan exotische ingrediënten en de hulp van de beste chefs moet de bereiding van een smaakvolle Thaise maaltijd zonder problemen verlopen. Thaise topchefs zullen samenwerken met koks van Belgische restaurants:
Yves Mattagne stond in 1990 mee aan de wieg van het restaurant Sea Grill dat zijn eerste Michelinster kreeg in 1991 en een tweede in xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1997. In juli 2010 werd hij ook eigenaar van het restaurant. Sea Grill wordt beschouwd als het beste en meest verfijnde visrestaurant van de Benelux.
Patrick Vandecasserie werkte 20 jaar in de keuken van La Villa Lorraine, een instituut van de Brusselse restaurants. Eerst samen met zijn vader Freddy, daarna als chef. Binnenkort opent hij zijn eigen restaurant De Mayeur in Ruisbroeck.
Sathit Srijettanont, Joe voor de vrienden, is executive chef van het Brusselse restaurant Blue Elephant, verantwoordelijk voor catering en productontwikkeling, en chef-vennoot van de Bleu Elephantgroep, een Belgische restaurantketen die zowel in Europa als in het Nabije en Verre Oosten actief is.
En verder zal ook Chef Giovanni Bruno van Ristorante Zenzanome" en Chef Apple van "Les Larmes du Tigre" aanwezig zijn.
De samenwerking tussen de chefs wordt een unieke combinatie tussen de culinaire culturen van België en Thailand, twee landen die bekend staan voor hun uitstekende keuken. De chefs zullen hun kooktechnieken demonstreren en zullen er werken met zowel Thaise als Belgische producten. Zo krijg je bijzondere gerechten waarin Belgische en Thaise invloeden samenkomen.
Aan de stand van het Thaise landbouwbureau en de Thaise toeristische dienst vinden bezoekers informatie over het Groene toerisme in het Thaise noorden en over gastronomische trips in Thailand. Bovendien kunnen ze er twee originele gerechten proeven: Kai Oep, een signatuurgerecht van de lokale gemeenschap van Pa Long, bereid door de chef van het Doi Angkhang hotel in Chiangmai, en Yam Phakshee, een koriandersalade, en een speciaal gerecht van het Ratchamankha hotel in Chiangmai.
Iedereen is welkom op Essence of Thailand, zondag 9 september van 10 tot 18 uur in Place Dumont, 1150 Brussel. - info@tourismthailand.be
|