:roll:
De Meester-koks van België openen hun deuren voor de jongerenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Never change a winning team! Verander nooit een formule die goed werkt. Daarom lanceren de leden van de Vereniging van Meesterkoks van België opnieuw hun langzamerhand vermaarde Week van de Jongeren, die dit jaar gehouden zal worden tussen maandag 24 september en zondag 30 september, en dit voor de elfde editie keer !
Voor wie het nog niet weet: dit initiatief, dat elk jaar een groter succes kent, is bedoeld om degenen die de klanten van morgen zullen zijn van deze fraaie restaurants, op een toegankelijke manier te laten kennismaken met de schatten van onze gastronomie. De Meesterkoks van België mobiliseren dus ook dit jaar weer en openen hun deuren voor hun toekomstige klanten. Zij geven de nieuwe generatie (jongeren van 18 tot 25 jaar) de gelegenheid te proeven van de ware gastronomie en zonder hun ouders de weg naar deze prestigieuze etablissementen te ontdekken, door het volgende prachtige concept: de gasten hoeven niet meer dan 40 per persoon te betalen! Voor dit bedrag krijgen ze een menu van drie gangen geserveerd (voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht, aperitief, amuses, wijnen, water en koffie).
Zich goed bewust van hun pedagogische rol, willen de Meesterkoks van België de jongeren aldus warm maken voor het magische universum van de goede tafel. In 2011 hebben door dit geweldige initiatief bijna 8000 monden (bij de start in 2001 waren het er nog maar 1000) kunnen genieten van een voorrecht dat voor één keer per jaar niet gereserveerd is voor de ouderen
De koks willen deze jongeren ook uitleggen en tonen dat de gastronomie niet altijd een luxe hoeft te zijn en dat het vooral gaat om de intelligente benadering van de echte smaak en om het bezonnen gebruik van goede producten.
Kortom, een schitterende uitwisseling, die logischerwijs de jongeren uitstekend bevalt, omdat ze een nieuwe wereld ontdekken. Maar ook de koks zijn er gelukkig mee en het ontroert hen soms als ze zien hoe geestdriftig al diegenen zijn die in de toekomst zeker weer bij hen aan tafel zullen komen.
Practisch : jongeren kunnen bij een 40-tal leden van de Vereniging van Meesterkoks van België voor 40 genieten van een menu dat omvat: aperitief, amuses, voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht, aangepaste wijnen, water en koffie. Dit door eenvoudigweg te reserveren vanaf 10 september. www.meesterkoks.be De lijst van de deelnemende restaurants en van de manieren waarop gereserveerd kan worden, zal op die datum beschikbaar zijn.
|