:-8)
Benoît Nihant, rijzende ster in de Belgische chocoladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benoît Nihant is de revelatie van de voorbije maanden. De Luikse chocolatier schoot als een komeet omhoog. Zijn zalige creaties veroverden een plaatsje op de tafels van Comme Chez Soi en Villa Lorraine, terwijl ook speciaalzaken wedijveren om zijn producten te mogen verdelen.
Nauwgezet en methodisch werkt hij samen met zijn echtgenote Anne in hun atelier in Embourg waar ze momenteel een collectie van 29 ganaches, waaronder 5 Pures Plantations en een palet van 24 aromas met kruiden, bloemen of vruchten bereiden. Lekkernijen die ze aanvullen met een heerlijk assortiment Délicubes, chocoladepoeder en chocopasta van het huis.
In het kleine chocoladewereldje in België werkt zowat iedereen met dezelfde industriële grondstof. Benoît Nihant daarentegen bestelt uitsluitend hoogwaardige dekchococlade bij La Chocolaterie de lOpéra in het zuiden van Frankrijk.
Hij bereidt maar liefst vijf variaties met cacao, afkomstig van plantages die respectievelijk gevestigd zijn in de Caraïben, Papoea Nieuw-Guinea, Ecuador, Venezuela en in Sao Tomé en Principe.
Het donkerbruine goud wordt gevuld met wetenschappelijk nauwkeurig afgemeten ingrediënten die de typische smaak van de chocolade niet overheersen. Alle ganaches worden afzonderlijk op grote marmeren platen bewerkt: munt, sesam, rozenblaadjes, lavendel, vijg, framboos, citroen, zoethout, kaneeel
Elke bereiding wordt uiterst zorgvudig in verse room getrokken vóór ze met heerlijke chocolade wordt omhuld. RVH.
|