:roll:
Nationale Selectie voor de « Trophées Internationaux des Calvados Nouvelle Vogue » : xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De UBB organiseerde voor xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />de 6de maal in het hotel Amigo Brussel, de nationale selectie georganiseerd voor de « Trophées Internationaux des Calvados Nouvelle Vogue » die te Deauville zullen plaatsvinden op 7 en 8 april ek.
Deze wedstrijd waaraan barmen, leden van de vereniging, en studenten van de belgische hotelscholen kunnen deelnemen, stelt een barman en een student vergezeld door een journalist in staat de UBB te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale te Deauville.
Dit jaar hebben Julien Métrot (Steigenberger Grand Hotel Brussels) en Anis Jguirim (Institut Saint Vincent de Paul te Brussel) zich onderscheiden door de eerste prijs in hun respectievelijke categoriën weg te kapen.
Cocktail Contrario van Julien Métrot behaalde de 1ste prijs Barmen UBB:
Dit cocktail bestaat uit 3cl Calvados Drouin, 1.5 cl Mandarine Napoleon, 1.5 cl aardbeisap Caraïbos, 1,5 cl Cranberry sap Caraïbos, 1 cl Siroop van caramel Giffarden een scheutje Bitter Old Fashioned.
De 2de prijs Barmen UBB ging naar Bruno Simons (Hof van Eden te Antwerpen) en de 3de prijs Barmen UBB ging naar Renaud Masse (Sofitel Brussels Le Louise).
De 1ste prijs studenten werd in de wacht gesleept door Anis Jguirim met zijn cocktail Edith bestaande uit 3 cl Calvados Lecompte, 2cl Witte Porto, 6cl Aloë sap Si Caraïbos, 0.5 cl Nootjessiroop Giffard, 0,5 cl vers sap van groene citroen en enkele blaadjes verse basilicum.
|