:-8)
Goud
voor Gouda!
Noord-Hollandse
Gouda met Rode Zegel wint Superior Taste Awards
Noord-Hollandse
Gouda is weer in de smaak gevallen! In navolging van de variant Oud vorig jaar,
kregen nu de leeftijden Jong en Belegen een Superior Taste Award van het iTQi,
een internationale erkenning gebaseerd op blind proeven. s Werelds meest
gerenommeerde chefs gaven maar liefst drie sterren aan Noord-Hollandse Gouda
met het Rode Zegel.
Elk
jaar reikt het iTQi, International Taste & Quality Institute, in Brussel de
Superior Taste Awards uit. Daarmee beloont een onafhankelijke jury van topchefs
en sommeliers de smakelijkste en meest kwaliteitsvolle spijzen en dranken ter
wereld. Ook dit jaar jureerden zon 60 chefs uit 15 landen.
Noord-Hollandse
Gouda met het kwaliteitslabel Rode Zegel kreeg de hoogste onderscheiding: drie
gouden sterren, zowel voor de variant Jong als Belegen. De jury roemde onder
meer de heerlijke volle smaak, de fijne textuur en de aantrekkelijke look van
de kaas.
Noord-Hollandse
Gouda is dan ook pittig van smaak, vol en romig. De unieke smaak ontstaat al
bij de bron: het gras. Omdat de Noord-Hollandse weiden lang geleden nog
binnenzee waren, heeft de grond een unieke samenstelling. Op deze zilte zeeklei
grazen de zwartbonte Holstein-koeien, melkkoeien die wel 20 liter melk per dag
geven. En van deze 100% Noord-Hollandse weidemelk wordt de enige echte
Noord-Hollandse Gouda gemaakt. Gerijpt op houten planken, volgens de
oorspronkelijke receptuur.
|