Les secrets du chef: culinaire kunst binnen ieders handbereik !
Onze tijdgenoten zijn nog nooit zo bezig geweest met koken als vandaag. Kijk maar naar het aantal kookboeken en -programma’s en het is duidelijk dat een almaar groter wordend publiek gepassioneerd is door alles wat te maken heeft met de kunst van het eten. Het is veel meer geworden dan een biologische noodzaak, het is uitgegroeid tot een heuse levensstijl, met alles wat daarrond draait.
Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van keukenprinsen en -prinsessen die steeds meer kennis en knowhow willen opdoen, hebben de voorbije jaren talloze initiatieven het daglicht gezien. Deze laten zich meeslepen door de tendens en bieden activiteiten aan waar eerder basisvaardigheden worden aangeleerd dan heuse kookkunst.
Twee liefhebbers van de praktische gastronomie, met een zeer uiteenlopend parcours, waren zich bewust van deze lacune en besloten in 2006 de eerste vestiging op te richten van “Les Secrets du Chef”, in Louvain la-Neuve.
De eerste, Alexandre Lerouge, is zelf chef van opleiding. Na een carrière die hem, onder andere, naar Engeland bracht waar hij in contact kwam met grootheden zoals Gordon Ramsey, kwam hij terug naar België voor een opleiding psychopedagogie. Daarna ging hij zelf les geven in verschillende hotelscholen in het Brussels Gewest. De andere pijler van “Les Secrets du Chef”, Fabian Hennus, heeft eerder een financieel profiel. Hij is boekhouder van opleiding en werkte in het bank- en verzekeringswezen alvorens zelfstandig consultant te worden. Met zijn passie voor gastronomie en, bovendien, als neef van Alexandre Lerouge, was hij bijzonder tevreden dat hij zich op het avontuur van “Les Secrets du Chef” kon storten in een al bij al familiale context.
Zo werd het concept van “Les Secrets du Chef”, aanwezig in Louvain-la-Neuve, St-Lambrechts-Woluwe, Namen – en binnenkort ook in Luik waar de winkel opent in februari 2014 – tegelijkertijd een boetiek met een uitgebreid assortiment materiaal waar gastronomieliefhebbers niet zonder kunnen, en een heuse koksschool die kookcursussen van alle niveaus aanbiedt en waar je echt iets leert van echte professionals. www.lessecretsduchef.be
|