Trouw aan het concept van twee mannen die de Club Med 2 in 1988 bedacht hebben, Jean Marc Poylo, een redder uit Le Havre, en zakenman Gilbert Trigano, stelt de zeereus een totaal nieuwe beleving aan boord voor: gastronomisch genieten onder de vleugels van Pascal Devalkeneer.
Sterren chef Pascal Devalkeneer en sommelier Eric Boschman nodigen u graag uit aan boord van de Club Med 2 voor een cruise langs de Griekse cycladen van 11 tem 18 juli 2015. Dit nieuwe concept wordt een uitgelezen kans voor elke fijnproever, niet alleen gastronomisch genieten, maar ook in aanraking komen met kookworkshops door Pascal Devalkeneer, conferenties en enkele memorabele gala diners zullen voor een onvergetelijke culinaire week zorgen.
Om deel te nemen aan deze speciale luxe cruise op de Club Med 2 is inschrijven mogelijk via www.croisieres.clubmed.be of contact opnemen met het Club Med reisagentschap via 070 660 660.
Praktische info: Croisière Gastronomie van Valletta naar Athene / 8 dagen 7 nachten van 11-07-2015 tem 18-07-2015 / Prijs per persoon vanaf 2593€ (zonder transport).
Pascal Devalkeneer : Sterrenchef Pascal Devalkeneer licht de Belgische keuken toe vanuit zijn restaurant, Le Chalet de la Forêt, dat deel uitmaakt van de hooggewaardeerde kring van de Relais et Châteaux. Met twee sterren bekroond wordt hij beschreven als een conservatieveling, maar in werkelijkheid is hij een gedreven voorvechter van seizoensgebonden keuken, de liefde van het product en goed uitgevoerd werk. Hij is erin geslaagd een perfecte balans te vinden tussen innovatie en traditie, waarbij hij soms de betreden paden verlaat, zonder daarom de authenticiteit van de verse producten en van een kostbare knowhow te verloochenen. Hij laat zich leiden door zijn inspiratie en zijn jarenlange ervaring in verschillende gerenommeerde huizen (La Truffe Noire, Scholteshof). Zijn motto: “constant zowel de seizoenen als de tijdsgeest volgen, met respect voor de grondstoffen en het raffinement en de elegantie die de degustatie ervan vereist.”
Eric Boschman heeft een ware passie voor de kookkunst en wijn. In de jaren ’90 volgt hij in het spoor van zijn ouders en grootouders en opent hij zijn eigen restaurant, Le pain et le vin. Later verlaat hij het restaurantbedrijf en wijdt hij zich als oprichter van FAWA (Food and Wine Academy) aan zijn ware ambitie: zijn passie delen en het verhaal van de wijn vertellen. Eric Boschman schreef meerdere boeken over dit thema en werd in 1988 uitgeroepen tot beste sommelier van België.
|