xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ganda ham, Le Larry en Kapas
veroveren uw terras.
Corma Vleeswaren vierde vorig jaar zijn vijftigste verjaardag. Dit dynamisch bedrijf, dat vooral bekend staat als de producent van Ganda Ham, is sinds enkele jaren zijn horizon aanzienlijk aan het verruimen. Bij die verruiming valt er wel één constante te noteren, namelijk de bedrijfsfilosofie die gehandhaafd blijft: op basis van zuivere grondstoffen, via natuurlijke, traditionele procédés, kwalitatief hoogwaardige producten maken die door de consument worden er- en herkend als topkwaliteit.
Zo is Corma in 2003 een samenwerking aangegaan met Le Larry geitenkaas, dat binnenkort zijn intrek zal nemen in een nieuwe productieruimte naast die van Ganda Ham. Verder heeft zaakvoerder Dirk Cornelis in 2005 de aandelen en de leiding verworven van Kapas. Dat bedrijf legt zich toe op de productie van broodbeleg op basis van verse kaas en chocolade. Hun bekendste product is wellicht Chomelka, een chocolade smeerpasta die beduidend minder calorieën en meer voedingsstoffen bevat dat de traditionele chocopastas.
De kern van het verhaal is het feit dat een dergelijke bundeling van bedrijven ook inspireert tot de ontwikkeling van nieuwe producten en bereidingen, de eerste resultaten zijn sinds kort ook in de handel verkrijgbaar: kleine koude en warme hapjes die bij uw tuinfeest het aperitief ongetwijfeld een extra dimensie zullen geven. Maar ook enkele producten die u bij het ontbijt een vliegende start garanderen.
Suggesties voor het terras:
- Batoens van Le Larry geitenkaas, omwikkeld met Ganda Ham.
- Gedroogde vruchten, gevuld met Le Larry geitenkaas en kruiden, per verpakking telkens vier abrikozen, dadels en pruimen.
- Dadels gevuld met Le Larry geitenkaas, subtiel zoet/zuur contrast
- Pure verwennerij: een aperitiefbordje met een mix van gevulde dadels met geitenkaas en gevulde dadels omwikkeld met spek; zeker niet teveel van serveren of je gasten hebben geen plaats meer voor het hoofdgerecht.
Suggesties voor de ontbijthoek:
- niets zo heerlijk als een flink stuk bruin brood, royaal besmeerd met Chomelka waarin heerlijke Belgische chocoladeparels worden vermengd, een lokmiddel waarmee je de hardnekkigste langslaper uit zijn bed krijgt.
- Naast vlootjes biedt Chomelka ook een ontbijt- of dessertbuche. Deze buche afgewerkt met hagelslag en logo in chocolade zorgt voor een feestelijk cachet. RVH.
www.ganda.be
|