Groenten in de oven met verse kruiden en room
Pur Natur, producent van biologische melkproducten, vroeg keukenprinses Pascale Naessens enkele creatieve gerechten te maken met hun producten. Het resultaat is een reeks recepten waarbij telkens de Pur Natur yoghurt centraal staat als smaakmaker in zowel koude, als warme gerechten. Je kan er dan ook werkelijk alle richtingen mee uit!
Het recept voor groenten in de oven met verse kruiden en room is ideaal voor deze tijd van het jaar. Om je vingers bij af te likken!
Was de groenten en maak ze schoon. Snijd ze in grote stukken. Breng water aan de kook met wat zout. Kook hierin enkel de bloemkool, de venkel, de selder en de wortelen gedurende een 3-tal minuten. Giet af. Leg alle groenten samen met de verse kruiden in een ovenvaste schotel met deksel. Kruid met peper en zout en leg er de gehalveerde teentjes look bij. Giet de Pur Natur verse room erbij. Zet gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden. Een oven schotel is op z’n mooist als hij net uit de oven komt. Daarom kies je best een mooie ovenschotel die je op tafel kan zetten en dresseer je de borden daar.
Wat heb je nodig voor 2 personen? ¼ bloemkool, ½ venkelknol, 2 stengels witte selder, 4 wortelen, 4 groene asperges, 6-tal kleine tomaatjes, 3 takjes verse tijm, 3 takjes verse rozemarijn, 3 teentjes knoflook, 1 dl Pur Natur verse room
Probeer het zelf ook eens! De andere recepten vind je op website www.purnatur.eu
|