: Canadees barbecuemerk introduceert in België zijn innovatieve gasgrills
Als het aan Napoleon® ligt, trek je deze zomer op gastronomisch avontuur in je eigen tuin. Met de nieuwe barbecues PRO665 en PRO885 verlegt het Canadese merk je grillgrenzen. Maar liefst acht verschillende bereidingswijzen – exclusief voor Napoleon® – laten je een wereld van gastronomische grillades verkennen. Van een sappig stukje runds over gerookte vis tot gelakte eend aan het spit. Of van knapperige groenten op de plancha tot zelfgemaakt brood.
Grandioos grillen: De nieuwe Prestige PRO665 is een complete barbecue voor de veeleisende buitenkok. Zo kan je uiteraard een steak bakken, vlees dichtschroeien of groenten grillen. Maar even gemakkelijk serveer je je gasten een gerookt stukje vlees dankzij een geïntegreerde rooklade voor houtschilfers. Andere innovatie: de barbecue is uitgerust met een aantrekkelijk verlicht bedieningspaneel en interieurverlichting. Zin in een gebraad aan het spit? Ook dat is geen probleem, want je kan de Prestige PRO665 uitrusten met een draaispit.
Ook nieuwkomer Prestige PRO825 heeft zijn naam niet gestolen. Deze 5 sterrengasbarbecue, volledig in roestvrij staal met accenten in chroom, oogt even elegant als impressionant. Wat dacht je van 6 onafhankelijk regelbare branders, 4 klassieke en 2 infrarode? Ook aan plaats geen gebrek, want je hebt royaal bakruimte (tot 50 hamburgers). Liever je eigen brood, taart of pizza bakken? Of zin in kip aan het spit? De Prestige PRO825, uitgerust met een aantrekkelijk verlicht bedieningspaneel en interieurverlichting, inspireert je tot in de later zomeruren!
Napoleon®, 8 barbecues in één: Als specialist in gas- en houtskoolbarbecues kent Napoleon® de geheimen van buitengewoon barbecueën. Het familiebedrijf investeert fors in onderzoek en ontwikkeling, wat resulteerde in het exclusieve multi-baksysteem met acht verschillende bereidingswijzen.
1. Infrarode Sizzle Zone™: De meeste Napoleon®-barbecues zijn uitgerust met een Sizzle Zone™. Dit unieke keramisch oppervlak, met duizenden minuscule gaatjes, absorbeert de energie van de vlam en geeft deze af onder de vorm van infrarode straling met een temperatuur tot 980°C. Deze intense hitte zorgt ervoor dat het voedsel op de grill meteen wordt dichtgeschroeid, waardoor de smaak en de natuurlijke sappen behouden blijven. Ideaal voor vlees bijvoorbeeld, sappig en smakelijk in de helft van de normale kooktijd ook. 2. Plancha: Op deze plaat in gietijzer verhit je een beetje olijfolie en je kan aan de slag. Vis, schaaldieren, vlees, groenten… je bakt alle ingrediënten – met weinig vetstof – in hun eigen sap waardoor je de authentieke smaak vasthoudt. 3. Teppanyaki: Bakken op een teppanyaki, een zware plaat in roestvrij staal, is niet alleen gezond, het is ook heel gemakkelijk en gevarieerd. De plaat warmt snel op waardoor je meteen groenten, vlees of vis kan opleggen. 4. Roken: Geef je graag een subtiele gerookte toets aan je gerechten? Dat kan met de Napoleon®-barbecues. De vochtige houtschilfers produceren rook die langzaam doordringt in vlees, gevogelte of vis.
5. Direct bakken: Direct bakken – of het klassiek grillen op de barbecue door alle branders aan te zetten – pas je vooral toe bij gerechten die minder dan 20 minuten nodig hebben om te bakken of te grillen. 6. Indirect bakken: Vraagt je gerecht meer tijd op een lage temperatuur? Dan kies je voor indirect bakken. Het principe is vergelijkbaar met een traditionele oven – met de circulatie van warme lucht – maar tegelijk geef je je gerecht een authentieke barbecuesmaak mee. 7. Braadspit: Voor ambitieuze chef-koks ontwikkelde Napoleon® de braadspitfunctie, professioneel uitgerust met een tegengewicht en vier spitten. De infrarode achterbrander helpt je om je gebraad en gevogelte goudbruin à point te bakken. 8. Bakken op houtskool: Alle gasbarbecues van Napoleon® kan je uitrusten met de houtskool-optie: een compartiment in gietijzer voor houtskool. Het systeem is simpel – aansteken met gas en een paar minuten wachten tot de kolen gloeien – en je mist niets van het traditioneel barbecueën op houtskool.
Napoleon®, van keizerlijk klein tot ambitieus groot: Alle barbecues van Napoleon® zijn uitgerust met professionele branders die een uniforme warmte verspreiden en een precieze temperatuurcontrole garanderen. De gebrevetteerde bakroosters hebben ook golvende grillstaven in roestvrij staal of gietijzer, zodat geen enkel ingrediënt tussen de grill valt. Napoleon® ontwikkelde verschillende series, op maat van de barbecuefan, hobbykok en professionele chef.: draagbare barbecues op gas, vanaf 199 euro; houtskoolbarbecues, vanaf 239 euro en gasbarbecues, vanaf 499 euro.
In 1976 richtte Wolfgang Schroeter in het Canadese Ontario een kleine staalfabriek op, Napoleon®. Naast houtkachels en haarden produceerde het familiebedrijf ook barbecues. Een constante in de geschiedenis van Napoleon® is de sterke investering in engineering, onderzoek & ontwikkeling. Vandaag telt de onderneming meer dan 800 medewerkers en staat het merk gekend als technologische specialist in gas- en houtskoolbarbecues – de grootste privéonderneming voor barbecues in Canada ook. www.napoleongrills.be
|