Wie kan er nog naast het superfood kijken in de winkelrekken? Superfoods zijn alomtegenwoordig en terecht! Deze rauwe bestanddelen worden toegevoegd aan het dagelijkse eetpatroon en worden niet verwarmd boven 42°C. Hierdoor behouden ze al hun vitaminen, enzymen en mineralen en vormen ze de ideale aanvulling in ons dagelijks eetpatroon!
Ook Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, trekt de kaart van superfoods. Als ‘huiskok’ voor Nutridia creëert hij originele en heerlijke gerechten met deze producten. Maak kennis met vier toppers in het gamma van Nutridia, specialist in superfoods.
Açaibessenpoeder: Açaibessen zijn gekend om hun hoge voedingswaarden en zitten boordevol krachtige antioxidanten, aminozuren en omegavetzuren. Het is een inheemse palmboom die stamt uit het Braziliaanse Amazonewoud en talrijke heilzame werkingen heeft. De bessen hebben een positief effect op het energiepeil, de concentratie en het algemene welzijn. Verder bevorderen ze de spijsvertering en worden ze gebruikt om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Het poeder kan heerlijk verwerkt worden in een proteïneshake, in een fruitsmoothie of om over ontbijtgranen te sprenkelen. Prijs: €12,49 voor 100gr
Chiaproteïne: Chiaproteïne is afkomstig uit Bolivia. Na extractie van chiaolie, wordt chiaproteïne geproduceerd van de gekende chiazaden. Het is, in tegenstelling tot de meeste plantaardige eiwitten, een compleet eiwit, dat alle negen essentiële aminozuren bevat. Chiaproteïne voeg je toe aan de proteïneshakes of vers geperst fruitsap. Heerlijk om de dag mee te beginnen! Prijs: €7,89 voor 200gr
Gojibessen: Gojibessen zijn het ideale superfood dat je gezond, jong en levendig houdt. De gojibes groeit aan struiken afkomstig uit Tibet. De bessen werden gebruikt in de Chinese geneeskunde en hebben een heilzame werking op de lever en de nierwegen. Ze bevatten heel wat nutriënten, waaronder zes essentiële vitaminen, elf primaire elementen, achttien aminozuren en vijf onverzadigde vetzuren. Leuke zomertip: doe 100g gedroogde gojibesen in een fles goede, witte wijn. Sluit de fles en laat deze een maand staan. De wijn krijgt een lichtrode kleur en je krijgt een fris alcoholextract van gojibes. Prijs: €6,45 voor 100gr
Spirulinapoeder : Wat het poeder zo speciaal maakt, is het feit dat er mineralen, vitaminen, essentiële vetzuren en antioxidanten in terug te vinden zijn, die uit geen enkel ander tot dusver gekend voedingsmiddel van plantaardige of dierlijke oorsprong te halen zijn. Het is rijk aan vitamine B12, en bevat uitermate veel eiwitten en nutriënten. Spirulina heeft een positief effect op de darmflora, helpt om stoornissen in het spijsverteringskanaal te voorkomen en werkt cholesterolverlagend. Het is het ultieme superfood dat al onze voedingsbehoeften vervult. Wat wil je nog meer? Prijs: €13,45 voor 200gr
Deze superfoods zijn te verkrijgen in de betere supermarkt. www.nutridia.be.
ORIGINELE RECEPTTIPS
Overheerlijke rauwe vanille gojiballetjes: 1 kopje cashewnoten, 1 kopje gedroogde kokosnoot, Sap van1citroen, plus de schil, 1eetlepel vanille extract, 1 tot 2 eetlepels gojibessen, 1/3 kopje kokosnectar je kan ook ahornsiroop of rijstmoutstroop gebruiken , een snuifje zout. Neem een keukenrobot en maal de cashewnoten, kokosnoot, de helft van de gojibessen en het zout fijn. Voeg onder het mixen citroensap, schil, kokosnectar en vanille extract toe tot je een deegachtige massa krijgt. Voeg de andere helft van de gojibessen toe en laat nog een minuutje malen. Rol het mengsel in balletjes ter grootte van een muntstuk van 50 cent. Zet ze in de koelkast tot ze hard zijn. Dit duurt zo’n 15 minuten.
Eenvoudige spirulina salade dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel spirulinapoeder, Sap van ½ citroen, Vleugje lookpoeder en cayennepeper om op smaak te brengen. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet ze over je favoriete salade. Het citroensap kan je toevoegen naar eigen believen. Smakelijk!
|