Op zoek naar een gezonder alternatief in de keuken om te bakken en braden? Dan is de kokosolie van Nutridia zeker iets voor jou! Kokosolie wordt gemaakt van het witte vruchtvlees van de kokospalm. Het smeltpunt van ongeraffineerde kokosolie ligt rond de 2426°C, waardoor het in onze contreien meestal voorkomt als een gestold vet.
Deze olie is erg rijk aan verzadigde vetzuren met een middellange keten, zoals laurinezuur. Hierdoor worden de vetzuren gemakkelijker door de darmen geabsorbeerd en door de lever even snel omgezet in energie als suikers. Vitamines, mineralen en alle vet oplosbare stoffen worden ook beter opgenomen door het lichaam dankzij een goede opname van de vetten uit de olie. Ook wordt er maar een klein deeltje van zulke vetzuren opgeslagen als vet. Kokosolie draagt bovendien ook bij tot een goede cholesterol.
Kokosolie is uiterst geschikt om te bakken, braden, wokken of frituren, omdat er tijdens de verhitting geen storende stoffen of vrije radicalen vrijkomen. Ook als vervanger van roomboter of margarine is de olie erg geschikt: het bevat gemiddeld zo’n 8,3-8,6kcal per gram, terwijl dat bij vetten normaal gezien 9 kcal per gram is.
Ook Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, gaat resoluut voor kokosolie! Als ‘huiskok’ voor Nutridia kookt hij enkel met de beste ingrediënten en vormt kokosolie de basis.
Prijzen: Geurloos: 500ml €6.95; 1500ml €15.99 en 2500ml €24.99 - Extra virgin 300ml €5.99 en 600ml €9.95 www.nutridia.be
|