Apero: Crostini met rode biet en zwarte olijven - Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & PALM Hop Select
Ingrediënten (12 stuks):200 g Belegen Gouda* in dunne sneetjes, 12 crostini,2 el gehakte rozemarijn, 250 g rode biet, 12 zwarte olijven, 1 citroen, olijfolie,tijm, laurier, zeezout, zout
Bereiding:Bestrijk de toast met olijfolie en kruid met zeezout en rozemarijn. Plaats 8 minuten in de oven op 150°C. Kook de rode biet ongeschild gaar in gezouten water met tijm en laurier. Laat afkoelen en snij de bietjes in grove stukken. Smaak nog extra af met olijfolie en geraspte schil van citroen. Verdeel op de toast met de zwarte olijven. Beleg met dunne sneetjes Belegen Noord-Hollandse Gouda* en plaats heel even onder de grill zodat de kaas net begint te smelten.
De perfecte kaas&bier-combinatie:De Belegen Noord-Hollandse Gouda* bindt de aardse smaken van de biet, het geroosterde van de toast en de mediterrane, mineraalachtige smaak van de olijf. PALM Hop Select ondersteunt dit en zorgt voor het blijven aanscherpen van het smaakpalet.
LUNCH: Spinaziewrap met eitje - Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & PALM Hop Select
Ingrediënten (4 personen):200 g Jonge Gouda* in sneetjes, 200 g jonge spinazie, 50 g mosterd, 100 g mayonaise, 20 g honing, 8 pijpajuintjes, 4 eitjes en 4 wrapvellen
Bereiding:Was de jonge spinazie. Meng de mayonaise, honing en mosterd. Smaak hier de spinazie mee af. Strijk de wrap ermee in, beleg met dunne sneetjes Jonge Noord-Hollandse Gouda* en rol deze strak op. Snij overlangs door en werk af met een spiegeleitje en de fijn gesneden pijpajuin.
De perfecte kaas&bier-combinatie:Bij het bier komt de extra hoppesmaak zeer prominent naar voor. Het is een rijk bier met mooie krokante toetsen, wat perfect past bij de romige Jonge Noord-Hollandse Gouda*. Deze kaas zorgt voor de basis in de creatie en het frisse van de spinazie. De pijpajuin geeft er een boost aan.
BRUNCH: Gepofte winterwortel met kaascrème Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET
Ingrediënten (4 personen) :300 g Jonge Gouda*, 10 wortelen, 300 ml room, 500 g Ardens spek, 5 blaadjes salie, 1 ui,olijfolie, peper, zout
Bereiding: Verwarm de room en smelt er de kaas in. Schil de wortelen, snij ze in grote stukken, kruid met peper en zout en leg in een ovenschotel met de ui. Giet er een scheutje olijfolie over en doe er wat salie bij. Plaats in de oven op 180°C. Als de wortelen beetgaar zijn, giet er de kaas-roommengeling over. Droog het dun gesneden Ardens spek op 100°C in de oven tot het krokant is. Verdeel dit over de wortelen en rasp er nog een beetje extra Jonge Noord-Hollandse Gouda* over.
De perfecte kaas&bier-combinatie: De Jonge Noord-Hollandse Gouda* vormt de subtiele basis van de saus. Zo krijg je een mooi contrast met het volmondige van het bier. Het spek zorgt dan weer voor het gerookte, houterige waar de CORNET zich helemaal in vindt. De wortelen houden een zoetje in het gerecht en gaan niet overheersen, zodat kaas en bier hun perfecte match kunnen uitspelen.
SNACK:Boerenbrood met witloofsalade en gerookte paling - Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & BRUGGE Tripel
Ingrediënten (4 personen):150 g Oude Gouda*, 4 grove sneden boerenbrood, 4 stronken witloof , 100 g gerookte paling, 1 granny Smith, 10 radijsjes, notenolie, citroensap, platte peterselie, peper, zout
Bereiding:Snij de witloof fijn en meng met de granny smith. Breng op smaak met wat notenolie, enkele druppels citroensap, peper, zout en platte peterselie. Beleg hiermee de boterhammen en leg er stukjes gerookte palingfilet en radijs tussen. Strooi de Oude Noord-Hollandse Gouda* erover.
De perfecte kaas&bier-combinatie:De licht bittere smaak van het bier en de witloofsalade contrasteert mooi met de rijpere Oude Noord-Hollandse Gouda*. Een snack die alle ingrediënten laat spreken, met de Gouda* voorop.
TAPAS: Ragout van champignons en kaaspuree - Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & RODENBACH Grand Cru
Ingrediënten (4 personen):200 g Oude Gouda*, 1 kg boschampignons, 500 g aardappel,200 g boter, 200 ml room, verse kruiden
Bereiding:Bak een mengeling van boschampignons en vul er diepe bordjes mee. Maak een aardappelpuree en meng er de boter, room en Oude Noord-Hollandse Gouda* onder tot deze gesmolten is. Verdeel over de ragout en werk af met wat geraspte kaas en fijngesneden kruiden.
De perfecte kaas&bier-combinatie:In het bier vinden we dezelfde smaakervaring terug als in de Oude Noord-Hollandse Gouda*: umami en gerijpte najaarsmaken met een balans van zuren.
* De enige Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel
|