Val Thorens : winterseizoen 2015-2016 – 21november 2015 – 8 mei 2016
Blik op de belangrijkste nieuwsjes van Val Thorens, gekozen tot beste skiresort van de wereld in 1013 en 2015.
Le Pashmina: nieuw 5-sterrenhotel in de bergen
Het vierde 5-sterrenhotel van Val Thorens, Le Pashmina, is ontworpen als een luxe berghotel door de familie Gorini en biedt gasten een bijzondere ervaring. Vader en zoon behoren tot de pioniers van Val Thorens met een passie voor de bergen en het hotel weerspiegelt hun liefde voor open ruimtes, licht en gastvrijheid.
NIEUW : de ‘‘Iglo-Pod’’ : Deze ronde koepel op het dak van het hotel, volledig gemeubileerd en voorzien van verwarming, biedt een vrij uitzicht op de hemel en de unieke mogelijkheid om onder de sterren te slapen. IGLO-POD : een unieke ervaring in de Franse Alpen
Faciliteiten : 42 kamers en suites van 36 tot 70 m2 en 8 ‘Cosy Homes’ van 60 tot 155 m2 – 2 driekamer appartementen in een bergchalet dat verbonden is met het hotel - een spa van 400 m2 van Occitane. De 2 restaurants van het hotel ‘Les Explorateurs’ en ‘Le Base Camp’ bieden gastronomische gerechten bereid door de chefkoks Romuald Fassenet (onderscheiding voor beste ambachtsman van Frankrijk) en Josselin Jeanblanc. www.hotelpashmina.com
Het nieuwe 5* berghotel Le Pashima heeft twee restaurants : ‘‘Les Explorateurs’’ en ‘‘le Base Camp’’ met de chefkok Romuald Fassenet, beste ambachtsman van Frankrijk, die de menus samenstelt, en de chefkok Josselin Jeanblanc in de keuken, welke garant staan voor kookkunsten op hoogte, met nieuwe heerlijke gerechten om te ontdekken.
SKI UITRUSTING AAN HUIS GELEVERD
De sneeuw conciërge, Cameron Robb, oorspronkelijk uit Schotland, biedt een exclusieve service waarmee skimateriaal thuis geleverd wordt : skis, schoenen, stokken…maar ook accessoires, caps, sokken, spikes, etc. U bestelt online via de site van United Ski Delivery, vervolgens worden de details telefonisch afgestemd (instellingen van het materiaal, type schoenen en skl’s etc). Wanneer de eerste set schoenen niet bevalt wordt gratis een tweede set aangeboden. Cameron heeft hart voor zijn klanten en staat altijd klaar in geval van problemen, van 07 :00 tot 21 :00 gedurende de week en van 07 :00 tot middernacht in het weekend. Wanneer het nodig is komt hij zelfs naar de piste ! www.united-ski-delivery.com
RESTAURANT L’EPICURIEN KRIJGT ZIJN EERSTE MICHELIN STER
Jérémy Gillon, oorspronkelijk afkomstig uit Normandië brengt zijn winters door in Val Thorens en de zomers in Singapore. Deze afstand vormt de inspiratie voor zijn innovatieve en kwalitatief hoogwaardige gerechten. Jérémy stuurt tevens de keukens aan van de restaurants van Montana en Chaudron in Val Thorens. Hij werkt samen met talrijke lokale producenten en boeren welke hij graag hun producten laat voorstellen tijdens het culinaire evenement ‘’ De Woensdagen van Montana ‘’ . www.restaurantmontana.fr
HET NIEUWE RECEPTENBOEK ‘HET WILDE GERECHT’ VAN JEAN SULPICE
Jean Sulpice is een pionier wat betreft gastronomie op grote hoogte. Deze chefkok, welke onderscheiden is met 2 sterren, is vooral een vertegenwoordiger van zijn eigen streek. Zijn kindertijd, zijn wandeltochten, zijn anekdotes en zijn ontmoetingen met mensen…Jean Sulpice brengt het allemaal tot leven door zijn kookkunsten.
Zijn nieuwe boek ‘‘l’Asiette Sauvage’’ (het Wilde Gerecht) is het verhaal over een ontmoeting met plantenverzamelaar Stéphane Meyer over de passie voor de natuur. Twee experts bundelen hun krachten en laten u een ongelooflijk palet aan smaken en geuren ontdekken…. Tartaar van wortels en duizendblad, tempura van bloemen van de schorseneer, tartiflette met karwij, acacia madeleine cakes… 45 originele recepten die iedereen kan proberen. Ontdek de kruiden en bloemen uit uw omgeving en laat ze een plek vinden op uw bord. Een poëtische en hedendaagse culinaire rondreis tot leven gebracht met foto’s van Franck Juery.
INFORMATIE : +33 (0)4 79 40 00 71 / www.jeansulpice.com - 220 PAGINA’S / PUBLICATIEDATUM : 29 october 2015 / Prijs : 45 € / Uitgegeven door Cherche-Midi
IJSRIJDEN -LEER DE JUISTE REFLEXEN
Als aanvulling op het vrijetijdsaanbod en de rijschool, worden door het Alain Prost circuit nieuwe educatieve activiteiten ontwikkeld. Chauffeurs van alle niveaus kunnen zich hier met hun voertuig op het ijs begeven om nieuwe technieken te leren op het gebied van veiligheid en voertuigbeheersing. Sessies van 90 minuten : introductie, basiskennis, remmen, ontwijken, noodsituaties… PRIJS : vanaf 200 € (30 minuten theorie en 30 minuten praktijk)
Exclusieve VIP activiteit : Gebruik van een echte Andros Trophy wedstrijdauto, met een technische ploeg van de Saintéloc Racing (winnaar van de Andros Trophy in 2015) welke de chauffeurs begeleidt en instructies geeft. INFORMATIE : +33(0)6 74 78 25 13 - www.icedrivingacademy.com
DE FIGHT SKI CLUB : COMMUNITY, WEBSERIE EN UITDAGING
Of u nu amateur of expert bent, iedereen kan meedoen aan de Fight Ski Club, een community van skiërs die is ontstaan rondom Frédéric Chapuis uit Val Thorens, die de originele spirit van skicross doet herleven : maak plezier samen met uw vrienden !
Alles is gebaseerd rondom de nieuwe webserie ‘Fight Ski Club’ met als helden Jean-Frédéric Chapuis en zijn vrienden Arnaud Bovolenta, Bastien Midol en Youri Duplessis-Kergomard (lancering herfst 2015). De Fight Ski Club, geïnspireerd en verteld door Olympisch kampioen Jean-Frédéric Chapuis, is echter meer dan een webserie : Het is een gemeenschappelijk avontuur waar skicross een lifestyle is, en waar spel, competitie en anti-conformisme centraal staan.
Van fictie tot werkelijkheid : Jean-Frédéric Chapuis biedt alle fans van skicross de mogelijkheid om zich bij de Fight Ski Club aan te sluiten. Om het gewilde codewoord voor toegang te krijgen moet men zich op de skicross piste, welke uitgerust is met een timer en een videorecorder, meten met de kampioen. Deze activiteit wordt een keer per week door de Sports Club georganiseerd en is toegankelijk voor iedereen. INFORMATIE : +33(0)4 79 00 01 08 / www.valthoclub.com
EEN NIEUWE RODE PISTE
De rode piste van la Chasse ligt in het gebied Plein Sud, in het verlengde van Pluviomètre tot aan de boulevard Cumin. Deze nieuwe piste biedt mogelijkheden voor nieuwe routes in het skigebied en verbetert de doorstroming. Skiërs hebben nu ook de mogelijkheid om een heerlijke pauze in te lassen bij het alpine chalet en restaurant Chez Pépé Nicolas, welke vanaf nu bereikbaar is op de skis.
APOTHEOSE DAGEN : LENTE 2016
De Apotheose dagen zijn het niet te missen lenteski evenement geworden voor veel skiliefhebbers, waaronder ook gezinnen met kinderen maar ook vakantiegangers die zelf niet skiën. Iedereen komt bij elkaar op 2300 m hoogte om samen onvergetelijke momenten in een gezellige sfeer te beleven. Op het programma staan : 3 skidagen, feesten, een animatieprogramme, spektakels en presentaties van nieuwe activiteiten. Nieuw : Tijdens deze 4e editie zijn alle activiteiten en animaties gratis !
|