Tunesië ligt in het hartje van het Middellandse Zeegebied en vormde in de loop van de geschiedenis een strategisch knooppunt van talrijke beschavingen. Dankzij die mix van diverse culturen bezit het een rijke gastronomie, waarin oude tradities en nieuwe trends hand in hand gaan. Tunesië biedt niet alleen een waaier van culinaire specialiteiten maar ook diverse formules, zoals traditionele gerechten bij inwoners thuis, gastronomische restaurants of barbecues op het strand.
Tunesische specialiteiten: Lokale producten zijn er in Tunesië in overvloed. Ze zorgen voor een rijke en gevarieerde keuken. Couscous, tajine of lamsragout worden op smaak gebracht met aromatische kruiden en specerijen, zoals de bekende harissa, een pikante rode saus van onder meer pepers. Dankzij zijn 1300 km lange kustlijn heb je een ruime keuze uit verse vis en zeevruchten zoals dorade, zeebarbeel of calamaris.
Gastronomie en verfijning: Fijnproevers zullen watertanden in een van de gastronomische restaurants. Ze serveren streekgerechten van hoogstaande kwaliteit en bieden een hartelijke en vlekkeloze service. Dar El Jeld in Tunis, Dar Zarrouk in Sidi Bou Said of Le Petit Mousse in Bizerte zijn stuk voor stuk chique restaurants, die bekendstaan voor hun overheerlijke gerechten en stijlvol kader. Wat denk je van een diner in een binnentuin of met kaarslicht? Of liever verse vis op een terras aan de zee? Je vindt vast en zeker iets naar je smaak!
Keuken en tradities: Een verblijf in een B&B of gastenkamer bij plaatselijke inwoners biedt een unieke kans om de Tunesische keuken op een andere manier te ontdekken. Via dergelijke rechtstreekse contacten met de lokale bevolking ontdek je lekkere ambachtelijke producten, zoals tabouna (plat rond brood) of patisserie op basis van bladerdeeg en seizoensfruit. Een unieke kans om de lokale cultuur en tradities te leren kennen. Dat kan zowel op het platteland in het domein ‘Coté ferme’ in de vallei van de Medjerda-rivier, als in het hartje van een oud paleis in de medina van Tunis, ‘La Chambre Bleue’.
Keuken en ontspanning: Lekker eten kan ook gepaard gaan met ontspanning en amusement. Wat is er leuker dan een barbecue onder vrienden op het strand? Een originele manier om in een ontspannen sfeer te genieten van vlees en vis van de streek. Hoe ziet de rest van de avond eruit? Muziek en plezier!
Tunesische wijnbouw: klassewijn! Dankzij zijn talrijke heuvelflanken en ideale weersomstandigheden beschikt Tunesië over duizenden hectare wijngaarden. Het land staat bekend voor zijn kwaliteitsvolle rode en roséwijnen, zoals de bekende Magon. Ga op verkenning en ontdek het echte Tunesië via zijn wijngaarden en wijn, die rijk is aan unieke natuurlijke aroma’s! www.travelintunisia.be
|