Veel Belgen denken en vinden dat barbecue bij de zomer past. Maar zeg nu zelf: barbecueën in de winter is toch leuk, sfeervol en vooral smakelijk? Om de barre weeromstandigheden te trotseren heb je de juiste barbecue nodig. Een barbecue met deksel zoals de Weber Master-Touch wordt nauwelijks beïnvloed door de koude en heeft geen last van allerlei weersinvloeden. Voor een écht wintergevoel kun je het eten dat je buiten bereidde, ook buiten opeten! Ligt er veel sneeuw? Bouw er een koele bar van die de drankjes lekker koud houdt. Wat schaft de pot? Scoor bij je gasten met een verrukkelijk wintermenu en ga voor een heerlijk kalfsribstuk, rook wat zalm en serveer een smakelijke appelcrumble als dessert. Tijd om aan tafel te schuiven, smakelijk!
Uw gerecht een heerlijke rooksmaak meegeven…
Kip op de houtskoolbarbecue, een wijn die op eiken vaten gerijpt is of een rokerige whisky: hout kan een echte smaakmaker zijn in eten en drinken. Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf zo’n smaak te creëren? Hiervoor heb je alleen een Weber barbecue en een rookplankje nodig. Een houtplankje op de barbecue klinkt misschien gek, maar met de juiste houtsoort en voorbereidingen zet je de heerlijkste gerechten op tafel. De meeste rookplankjes worden gemaakt van cederhout die je de nacht voordien laat weken in water. Je kan bijna al jouw barbecuefacorieten garen op een rookplank. Zalm is een heuse rookplank-klassieker, maar probeer ook eens hamburgers, tonijn of gevulde paddenstoelen.
Frietjes op de barbecue
Op een Weber barbecue kun je een grote variëteit aan gerechten maken. Heb je wel eens gedacht aan krokante frietjes op de barbecue? Deze zijn eenvoudig te bereiden op de barbecue door middel van een Weber braadspit en de Rotisserie Fine Mesh Basket. Met een paar frietaardappelen, een takje rozemarijn, een scheutje olie en een snufje grof zeezout en peper tover je al snel een feestmaaltijd tevoorschijn. Tip: Extra smakelijk met huisgemaakte dragonmayonaise.
Bekijk het op https://www.youtube.com/watch?v=1D6uhYTDfpQ
|