xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Haal de Spaanse keuken in huis met mosselen uit Galicië.
De wereld wordt steeds kleiner. Steeds vaker ontstaan hierdoor trends die doorvertaald worden in de keuken, want mensen willen graag in restaurants en thuis eten wat ze in het buitenland hebben leren kennen. Wat te denken van bijvoorbeeld de hedendaagse voorkeur voor mediterrane en Zuid Europese gerechten? Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke volgt deze ontwikkelingen nauw en speelt daar op in. Hierdoor maken zij het mogelijk dat mensen het hele jaar door genieten van een steeds breder aanbod van mosselen.
De gepatenteerde waterdichte verpakking, een uitvinding van Prins & Dingemanse maakt het mogelijk om mosselen van ver te halen. Zo leveren zij al Canadese en Noorse mosselen en nu ook Spaanse mosselen. Deze mosselen zijn afkomstig uit Galicië waar ze in hangcultuur worden gekweekt. Het is een ander ras dan Noord Europa gewend is, namelijk niet de Mytilus edulis maar de Mytilus galloprovincialis. Het voedsel voor deze mosselen, aangevoerd door de stromen vanuit de Atlantische Oceaan zorgt voor een warmrode kleur en een pittig zilte smaak. De mosselen worden gekweekt en waterdicht verpakt in Galicië in 1.5 kilo bak door Opmega-Megalmar, één van de grootste mosselcoörporaties waarmee Prins & Dingemanse een exclusieve overeenkomst heeft gesloten. Deze firma zorgt er voor dat de mosselen voldoen aan de door Prins & Dingemanse gestelde eisen. RVH.
www.prinsendingemanse.com
|