Wie Broil King zegt, denkt spontaan aan professioneel en stijlvol keukenapparatuur. De kwaliteit en het vakmanschap waar het Canadese merk om bekend staat, komen opnieuw uitgesproken samen in de Broil King Imperial90XL. Deze luxueuze barbecue is vanaf heden verkrijgbaar in het zwart en inox.
Veelzijdige barbecue
De verrijdbare Broil King Imperial 90 XL is vrijwel volledig afgewerkt in roestvrij staal en onderscheidt zich door zijn twee onafhankelijke ovens die garant staan voor een ongeëvenaard gebruiksgemak. De kleinere oven kan je bijvoorbeeld gebruiken als schroeizone voor een steak of hamburger die je snel wil roosteren voor het behoud van de beste smaak. Maar deze veelzijdige bakmachine doet zoveel meer dan het grillen van een hamburger of een hotdog. Je kan er ribbetjes opbakken, een kalkoen aan het spit bereiden of zelfs een dessertje klaarmaken. Wat je ook wil bereiden, de Broil King Imperial 90XL heeft de capaciteit en flexibiliteit om alles aan te kunnen. Prijs: €3299
Technische kenmerken: Roestvrijstalen Dual Tube brandersysteem (19,8kW), Roestvrijstalen zijbrander (2,7kW), Achterbrander met elektrische draaispit (4,4kW), Kookoppervlak van 4800 cm², Porselein gecoat warmhoudrek van1900cm², 6 extra zware gietijzeren grillroosters, Linear-Flow regelkranen, Deluxe Accu-Temp thermometer, Sure-Lite elektronische ontsteking, Afmetingen: 1245x 1930x 635 mm, Dekselthermometer - Gewicht:136,3kg
Gerecht: kip op een bierblik voor 6 personen:
Ingredienten: 1 hele kip, 1 blikje bier, 1 takje rozemarijn, 3 teentje sknoflook, citroen, olijfolie, 1 takje thym, zout en peper naar eigen smaak.
Meng de kruiden samen met knoflook en olijfolie, wrijf de kip hiermee in, zowel langs binnen als langs buiten, werk af met peper en zout. Duw vervolgens een halve citroen in de kip en laat minstens 30 minuten intrekken. Open het blikje bier en giet/drink het voor de helft leeg, plaats d erest van het blijke in het midden van de gril en leg de kip erop.
Gril de kip gedurende 60-80 minuten met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 70° C, wordt de kip te bruin voor de kerntemperatuur is bereikt, zet de barbecue wat zachter of bedekt de kip met aluminiumfolie.
Haal de kip van het blikje bier en laat de kip gedurende 15 minuten rusten in aluminiumfolie. Verwijder de kip voorzichtig van de gril – gebruik ovenwanten - laat 10 minuten rusten vooraleer de kip van het rooster te verwidjeren. Versnijd de kip en serveer onmiddellijk.
|