Ingrediënten voor 6 personen:
100g Parmaham, 200 g gemengde en gekookte granen (spelt, gerst, Kamut), 3 sneetjes meloen, 1 avocado, 15 aardbeien, limoensap.
Zoetzure saus: olijfolie, peper, zout, ½ avocado, 2 hete pepers, 1 eetlepel rietsuiker, 4 eetlepels limoensap
Voorbereiding: Saus: verwarm het limoensap samen met 3 eetlepels water en suiker. Wanneer de suiker is opgelost, voegt u er de gemalen hete pepers, peper en zout aan toe. Laat de stroop afkoelen vooraleer u de gepelde en in blokjes gesneden avocado eraan toevoegt. Mix de saus en verdun ze met een scheutje olijfolie.
Laat de granen uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg er vervolgens het in stukjes gesneden fruit aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Plaats de voorbereiding in potjes en werk af met de sneetjes Parmaham. Serveer op tafel samen met de zoetzure saus.
Smakelijk
|