De eerste koude dagen staan voor de deur! Laat je niet verrassen en pas alvast je voeding aan zodat je geen kans geeft aan die klassieke winterdip. Denk aan lekkere en gezonde voeding die je energie zal geven. HAK geeft je graag inspiratie voor lekkere winterse gerechten.
Met het nieuw assortiment peulvruchten van HAK kan je oneindig veel variatie brengen op je bord in no time. Omdat ze boordevol vezels, plantaardige eiwitten en vitamines zitten, krijg je meteen een goede dosis energie binnen, ideaal om een winterdip tegen te gaan. Het aanbod bonen van HAK in stazakjes is bijzonder lekker en gemakkelijk in gebruik. Ze kunnen tal van gerechten verrijken of als hoofdingrediënt gebruikt worden.
Chef Mitch Coldenhoff stelt je graag een Tajine met kikkererwten, knolselder en spicy meatballs voor. Een lekkere combinatie van HAK kikkererwten met knolselder en gekruide gehaktballetjes. Heerlijk verwarmend om tijdens de kille winterdagen van te genieten.
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kleine knolselder, 1 ajuin, 1 teentje look, 4dl kippenbouillon, 400g kikkererwten van HAK, 50g pijnboompitten, 2 el ras el hanout kruiden, 400g kippengehakt, 1 el sambal oelek, 1 el fijn gehakte koriander, peper en zout, olijfolie
Bereiding:
1.Schil de knolselder en snij in blokjes die ongeveer even groot zijn als de kikkererwten.
2. Snipper de look en de ajuin fijn en fruit aan in olijfolie.
3. Laat knolselder ook even mee stoven en voeg de ras el hanout toe.
4. Blus met de bouillon en laat zachtjes sudderen tot de knolselder gaar is.
5. Meng op het laatste de kikkererwten en pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
6. Meng het gehakt met de sambal oelek en koriander en maak er balletjes van. Bak ze op een zacht vuurtje gaar in olijfolie.
|