EXKI, de gezonde en lekkere restaurantketen heeft groenten altijd al een centrale plaats gegeven in al zijn recepten. En nu komt de verrassing … Exki gaat nog een stap verder en verwerkt voortaan ook in de desserts groenten.
Al van kleins af krijgen we het er door onze ouders ingestampt: eerst je groenten opeten en dan pas een toetje. Sommigen kinderen worden als echte fijnproevers geboren en vinden dat best een goede deal, maar voor de meesten blijft het een loodzware opdracht ... Met het ouder worden gaan we echter beseffen hoe belangrijk groenten zijn voor een gezond eetpatroon. Onze smaak evolueert en als we eenmaal volwassen zijn, eten we deze bronnen van vitaminen en voedingsstoffen met veel plezier op. Daarom besloot EXKi om zijn desserts, en daarmee ook onze eetgewoonten, te veranderen!
Kom snel het nieuwe assortiment desserts met groenten ontdekken. Ze zijn verrassend zoet en overheerlijk! Wie het niet weet, zal nooit raden dat er rode biet in onze beroemde chocoladefondant verwerkt zit, of dat er zoete aardappel in de melkchocoladecrème is geglipt. En ja, er zit pompoen in onze amandelfinancier, en in de perencompote zit pastinaak verstopt! Exki verandert het beruchte zinnetje ‘eet je groenten op’ in ‘eet je dessert op', tot grote vreugde van jong en oud. Voortaan verslindt iedereen onze nagerechten zonder schuldgevoel! Suugesties: Compote van peer & pastinaak, dit dessert bevat 23% pastinaak; Financier van amandel & pompoen : dit dessert bevat 43% pompoen; Fondant van chocolade & rode biet : dit dessert bevat 21% rode biet; Pudding van melkchocolade & zoete aardappel, dit dessert bevat 62% zoete aardappel
Land, Farm & Men is een jong bedrijf dat vastbesloten is om de biologische landbouw te dynamiseren door een valorisatieketen te ontwikkelen voor lokaal geproduceerde granen die uitsluitend bestemd zijn voor consumptie door de mens. De ontwikkelingsstrategie van het bedrijf vertrekt vanuit een agronomische basis: het geselecteerde aanbod van granen maakt het mogelijk om de grond zo optimaal mogelijk te gebruiken, en dit uitsluitend door de principes van de biologische landbouw toe te passen. Voor het seizoen 2016 werden honderd hectaren verbouwd en geëxploiteerd onder het merk ‘Graines de Curieux’.
Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frédéric en Arnaud, 3 vrienden met een passie voor lekker koken, samen op het idee komen om een kwaliteitsvol snelrestaurant op te starten dat zich toespitst op het gebruik van natuurlijke producten. Het trio opent de deuren van hun eerste restaurant op 9 januari 2001 aan de Naamsepoort in Brussel, wat het begin wordt van een mooi verhaal, want vandaag telt EXKi niet minder dan 85 restaurants in 6 verschillende landen!
|