Tips en trucs voor de perfecte curry: Terwijl sommigen van ons niet aan de verleiding kunnen weerstaan van in de gekocht pasta's en sauzen, is het maken van uw eigen curry vanaf nu heel wat eenvoudiger. Met een paar eenvoudige trucs, kun je een heerlijk volwaardig gerecht bereiden, beter dan alles wat de plaatselijke meeneem of supermarkt kan bieden.
Sizzle uw spice: Kick off uw curry door verhitting van hele specerijen in hete olie om hun ware smaken los te laten. U heb de keuze uit kardemom, kaneel, kruidnagel en diverse zaden voor de perfecte uitvalsbasis om uw gerecht. Verse kruiden zijn de beste keuze en kunnen behoorlijk lang in de diepvries worden bewaard.
Gezonde keuzes : Het is een algemene misvatting dat curries ongezond zijn. Week amandelen een uurtje in water voor ze te breken om een heerlijke amandelspijs te maken, of meng tomaten met kokosmelk. Kruiden zoals Chili en Ginger bieden tal van voordelen voor de gezondheid, zoals anti-oxidanten die helpen bij het bestrijden van virussen en maar ook de bloedcirculatie versoepelen.
Neem de tijd: Een goede curry hoeft niet uren in beslag nemen, maar het blijft belangrijk om de ingrediënten op de juiste manier te bereiden, gekookte uien zorgen bv voor heerlijke smaaktoetsen. Bewaar de sterkste kruiden zoals Garam Masala tot het laatst. Het kookproces vermindert de smaak van gedroogde kruiden, dus het is best om te wachten tot je curry bijna klaar is vooraleer deze aan uw mix toe te voegen.
Breng op smaak: Toevoeging van een beetje suiker of honing aan een curry op basis van tomaten verzacht de zuurtegraad terwijl een snufje zout het gerecht opnieuw in evenwicht kan brengen. Met een vleugje citroensap kan je de te kruidige accenten makkelijk neutraliseren.
Garnering: Transformeer uw curry met een kleine topping! Geroosterde sesamzaadjes, uitgedroogde kokosnoot of een snufje verse granaatappel geeft extra diepte en smaak aan uw creatie.
Extra’s: Het toevoegen van peulvruchten zoals kikkererwten of gele spliterwten geeft niet alleen meer volume aan uw curry, maar peulvruchten zijn grote bronnen van eiwitten en vezels, waardoor uw gerecht aan de meeste voedingsbehoeften voldoet. Het overschot van snel afgekoelde rijst (dwz draaien onder koud water na het koken) dat in de koelkast werd bewaard, wordt de volgende dag best opgewarmd maar kan ook gemengd met een pak Tilda's handige Gestoomde basmati rijst, neemt slechts twee minuten tijd in beslag in de magnetron of amper vier minuten in een droge koekenpan
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/1995798-4a54fb97cb50cb67cae52602c9db2f68.jpg)
|