» Met jouw Barbecook op locatie - » Verschillende BBQ trends van over heel de wereld - » Gas, houtskool, on the go en accessoires
Tradities verschillen over heel de wereld, maar de kern is universeel: gezelligheid en goed eten. Zon, lekker eten en gezellige avonden in de tuin, het park of op terrasjes. Barbecook neemt je mee de wereld rond om je van deze grilltrends te laten proeven. Whenever, wherever, zoals Shakira het ook zo mooi verwoordde.
1. TEXAS BBQ
Texas Barbecue maakt deel uit van de traditionele Texaanse keuken. Deze keuken is gekend voor de unieke manier van vleesbereiding: traag gegrild op hickory of eikenhout tot het vlees van het bot loskomt, al dan niet gemarineerd in een zoete tomatensaus. Probeer het zelf ook eens op de Otto smoker met de rookchips in verschillende smaken!
2. PAËLLA
Al eens gedacht aan paëlla op de barbecue voor een extra zomers en zuiders vakantie gevoel? Klinkt niet meteen evident maar dankzij Junko super gemakkelijk! Lekker laten sudderen terwijl je een sangria drinkt? ¡Que aproveche!
3. ASIAN STREETFOOD
Op de oerdegelijke Adam kan je zelf Asian streetfood op tafel toveren. Fan van de alombekende kikkerbilletjes, saté’s met kip of een scampi brochette? Of verkies je lekker veel groenten? Het wordt in een handomdraai gefixt!
4. LATE NIGHT SNACKS
De gezellige avonden kan je afsluiten met een Amerikaanse late night snack: marshmellows op een spies, popcorn in de popcornpan of zelfs chocoladefondue over het vuur! Uiterst geschikt om je zwoele zomeravonden met enkele uren te verlengen.
5. MAMMA MIA!
Barbecue moet niet altijd vlees of vis zijn. Voor wie eens origineler uit de hoek wil komen, is de pizza accessoire van Barbecook een tip! Mamma mia wat een pizza!
6. VLAAMSE KOST
Home sweet home! Met de kip aan 't spit accessoire kan je zelf je kippetje laten roteren terwijl je een fris pintje drinkt!
7. SIESTA TIME!
Wie Siësta hoort, denkt aan Spanje en Latijns-Amerika! Langs de boulevard wandelen en de geur van sardientjes die je het water in de mond doen lopen? Daar kan je ook zelf voor zorgen in jouw eigen achtertuin! De Siesta gasbarbecue zorgt voor het comfort van je keuken maar dan buiten. Meteen klaar voor gebruik en eenvoudig in onderhoud.
8. TAFELEN OP DE TAFELBERG
Braai is Afrikaans voor grill of barbecue en is een sociale bijeenkomst in Zuid-Afrika, net zoals bij ons eigenlijk. Op een Zuid-Afrikaanse braai brand je het hout totdat het kolen geworden zijn, je maakt dus in feite zelf je kolen. Ook is het in Zuid-Afrika traditie om grote stukken vlees op de braai te garen en pas aanvallen als alles klaar is.
9. PUT ANOTHER SHRIMP ON THE BARBIE!
Put another shrimp on the barbie is een gekende uitspraak in the land down under! Neem je Billy barbecue mee op het strand en waan je op een van de eindeloze beaches van Australië.
10. SPIES IT UP
De speciale Braziliaanse grillmethode omvat een verscheidenheid aan vlees gekookt op een churrasqueira of barbecuegrill. Stevige stukken lamsbout, filet mignon en andere stukken vlees worden gestapeld op metalen spiezen en geroosterd op een opengevlamd houtskoolbed, tot de buitenste lagen een vastgebakken schil vormen. De essentie van grillen in churrasco-stijl is om de natuurlijke smaak van het vlees te laten proeven, zonder het te roken.
11. THAÏSE GEGRILDE VIS
De zoutkorst van de gegrilde vis op Thaïse wijze zorgt ervoor dat de vis binnenin sappig en vast blijft tijdens het grillen. Verplaatsbare barbecuekraampjes zijn hét van hét in Thailand. Carlo is de leider van de nomad BBQ trend en neem je overal gemakkelijk mee om te grillen op locatie. In het stadspark, op het strand of gewoon op je tuintafel, waar je maar wil!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/2248997-e380543e2c5393990162d0882688b14d.jpg)
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/2248997-e76db02b5afd765853bc6ac77402c953.jpg)
|