Zin om bangelijke gerechtjes te maken met Halloween? Sofie Dumont bedacht enkele recepten waarvan de hele familie kan smullen. Vanuit de filosofie "weet wat je eet" doet Sofie niets liever dan kokerellen met verse, lokale en biologische ingrediënten. Sofie experimenteerde met een kaas van eigen bodem en brengt het zoete met het zoute van de Belgische Passendale Bio kaas samen tot enkele gruwelijk lekkere creaties. Perfect voor een smakelijk griezelfeestje of als surprise in de brooddoos.
MUMMY MONSTERS
INGREDIËNTEN (4 personen): 4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood, 8 sneetjes Passendale Classic Bio, 1 bakje kerstomaten, 400 g gemengde sla, 2 rijpe avocado's, 1 bot radijsjes, Olijfolie, Peper en zout
VOOR DE PESTO : 150g groene olijven, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, Peper, Sap en zeste van 1 citroen, 100 ml zachte olijfolie, 1 bot platte peterselie
HOW TO
- Warm de oven voor op 200°C, - - Doe alles voor de pesto in een blender en mix tot een gladde textuur, kruid af met peper en zout. - - Steek cirkels uit de sneden brood, - Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij in reepjes van 1 cm. - - Bestrijk het brood met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus. - - Beleg met de reepjes Passendale Bio kaas. - - Gril ongeveer 5 minuten in de oven - - Maak oogjes van de olijven die in sneetjes gesneden zijn. - Werk af met schijfjes radijs, blokjes avocado, peper van de molen en een scheutje olijfolie en serveer met een fris slaatje van komkommer en tomaatjes.
TIP - Voeg een sneetje Gandaham of pancetta toe. Gebruik pistolets in plaats van een snee brood.
WACKO WAFELTROETELS
INGREDIËNTEN (4 personen): 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg - 8 sneetjes Passendale Classic Bio - 8 sneetjes beenham - 1 bot basilicum - 1 doosje zongedroogde tomaten - Wafelijzer
HOW TO
- Snij de basilicum en de zongedroogde tomaten fijn en verdeel gelijkmatig over 1 vel bladerdeeg - - Beleg met de sneetjes beenham en Passendale Bio kaas en leg er het tweede vel bladerdeeg op - Snij het bladerdeeg in stukken zodat ze in het wafelijzer passen (vorm maakt niet uit)- Laat de wafels 5 minuten in het wafelijzer bakken, haal ze eruit wanneer ze krokant en goudbruin zijn - Snij de gebakken wafels in driehoeken - Maak oogjes uit groenten naar keuze (bv. komkommer en olijven) en maak tanden van reepjes Passendale Bio kaas. - - Maak een tong uit beenham
100 % BIO, 100% LOKAAL
Passendale Classic Bio is een Belgische artisanale kaas die geproduceerd wordt in het gelijknamige West-Vlaamse dorp Passendale. De kaas heeft een laag zoutgehalte, een eetbare korst en is van nature zonder lactose. Bij de productie van Passendale Classic Bio wordt 100% Belgische biomelk opgehaald bij Belgische bioboeren die zich op maximum 50 km rond de kaasmakerij van Passendale bevinden. Hiervoor werkt Passendale samen met Biomelk Vlaanderen, een coöperatie van Belgische bioboeren. De bioboeren kiezen er bewust voor het gebruik van antibiotica aanzienlijk te beperken en hun dieren zoveel mogelijk te verzorgen met homeopatische middelen. De koeien beschikken over meer ruimte en staan zo veel mogelijk in de wei, meer dan 120 dagen per jaar.
|