Heerlijke herfstige Breydelham-recepten
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Met het najaar voor de deur komen opnieuw stevige gerechten op tafel. Natuurlijk mag hierbij de authentieke Breydelham niet ontbreken. Wat dacht je van brochettes met Breydelham, als voorgerecht of als hoofdmaaltijd, met frietjes en een honingmosterdsausje? Of, voor de echte fijnproevers, kalfszwezeriken met stomp van prei en Breydelham, gebakken shiitakes en gefrituurde prei. Twee eenvoudig verrassend hartige gerechten van Johan Deboeverie fotografie Quadrifinish - die een heerlijke maaltijd en heel veel gezelligheid garanderen.
Voor de brochette heb je een snede Breydelham, circa 2 cm dik nodig, naast kerstomaatjes, rode ui, courgette, olijven en rode pepers. Voor kalfszwezerik, 500 g hartzwezerik van kalf, 200 g Breydelham in blokjes, 200 g champignon, shiitakes of girolles, 500g aardappelen, 3. stalen prei, peper, zout en boter.
Breydelham is een product van bvba Antonio, fabrikant die eveneens zorgt voor het Breydelspek, beide producten zijn overgebakken delicatessen en glutenvrij. Het succes van Breydelham en Breydelspek is gebaseerd op drie pijlers: zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een ambachtelijke werkwijze. In tegenstelling met de Breydelham, wordt het Breydelspek gemarineerd. Na deze marinade wordt het met een kruidenmengeling bestrooid en gebakken in de oven, vanwaar zijn authentieke smaak. RVH.
www.breydelham.be en www.breydelspek.be
|