De herfst is ook het seizoen van de champignons,
een buitenkansje voor de creatie
van een nieuw Mercure-proefbordje
De Proefbordjes van Mercure die einde maart 2006 gelanceerd werden, zijn een 100% Belgisch concept waarmee men op één bord vijf specialiteiten kan ontdekken die gecreëerd werden door de chef-koks van de vijf Mercure-restaurants in België. Een originele manier om in één gang gastronomisch te eten en tezelfdertijd vijf unieke recepten te ontdekken die op één gemeenschappelijk ingrediënt gebaseerd zijn.
Voor elk seizoen is er een Proefbordje: deze herfst zet Mercure de champignons in het zonnetje samen met een overheerlijke Mechelse koekoek:
Suprême van Mechelse koekoek gevuld met segrijnslakken en Parijse champignons (recept van Joel Poliart van Mercure LLN)
Consommé van champignons (recept van Benjamin Roppe van Mercure Luik)
Nem van cantharellen (recept van Daniel Borremans van Mercure Dinant)
Risotto met champignons (recept van Edmond Desmet van Mercure Brussels Airport)
Gebraden oesterzwammen (recept van Serge Chevalier van Mercure Bergen)
Dit proefbordje met woudsmaken is tot midden oktober verkrijgbaar in de 5 Mercure-hotels van België voor de prijs van 21 Euro.
Voor bij deze herfstsmaken selecteerde Mercure uit zijn Grands Vins de Pauillac Ch. Colombier Monpellou 2000. RVH. www.mercure.com en www.accorhotels.com
|