:-D
Grillen + grillen = 5xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De tijd dat barbecuen slechts stond voor één kooktechniek is al lang voorbij. Weber biedt tal van verschillende kooktechnieken, die van het buiten koken (en buiten eten) een zeer gevarieerde belevenis maken.
Allereerst is er de directe braadmethode, en dat is ook de meest klassieke: het product wordt op de grill gelegd en zo gegaard. Geschikt voor producten met een maximale gaartijd van 25 minuten. Uiteraard met gesloten deksel.
Dan is er de indirecte braadmethode. Deze methode is aangewezen voor producten met een gaartijd van meer dan 25 minuten: een gebraad, een hele kip, maar ook vis, cake of brood. De hitte komt van de zijkant (bij houtskoolbarbecues worden de gloeiende briketten naar de zijkant geschoven met een druipbak in het midden, bij gasbarbecues worden enkel de buitenste branders aangestoken) en onder het gesloten deksel circuleert de hete lucht, zoals bij een convectieoven.
Of leg eens een plancha op de barbecue: een bakplaat uit geëmailleerd gietijzer, met een getande en een gladde zijde. Deze kooktechniek komt uit de Spaanse keuken, en heeft bij ons al vele harten veroverd. Het is een zeer gezonde en smakelijke manier van koken, omdat er geen enkele bijkomende vetstof nodig is. En voor wie al van s ochtends vroeg wil barbecuen: op de gladde zijde kan je ook pannenkoeken, spek en eieren bereiden. Barbecue-breakfast!
We blijven in het zonnige zuiden met de pizzasteen waarmee de barbecue-creativiteit in alle richtingen tegelijk kan vertrekken: bak hierop je eigen pizza del chef (met enkel de ingrediënten die je het liefste lust) of een heerlijke taart, een brood of muffins.
De wok kooktechniek komt uit het Verre Oosten: Chinese soldaten bereidden hun maaltijd in de wok op een heel klein vuurtje, zodat vlammen en rook hun aanwezigheid niet zouden verraden. De roestvrijstalen wok van Weber past precies in de kuip van een One Touch 57 cm en zo kan je ook deze kooktechniek in de buitenkeuken gebruiken. RVH.
www.graham.be - www.weber.eu
|