:-D
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wasschappelse blokjes:
Over de geschiedenis van het blokjes bakken is niet zoveel bekend. Wanneer u aan een willekeurige Westkappelaar informatie vraagt, krijgt u steevats te horen het was er altijd al, er was niets anders.
De blokjes, zoete snoepjes die voornamelijk uit suiker bestaan, werden alleen in het weekend genuttigd omdat het zo bewerkelijk was om ze te maken. Het recept en de manier van bakken ging vroeger over van moeder op dochter die het al jong geleerd kreeg, een traditie die helaas is uitgestorven.
World of drinks houdt de traditie en het oude ambacht in stand evenals de bijpassende klederdracht.
Voor blokjes gebruik je alvast 300 gr suiker, 25 gr roomboter, ½ borrelglas azijn, 1.5 borrelglas water, 1 maggieblokje en een eetleper keukenstroop.
Andere toppers zijn de koffielikeur op je gemakje die je voor een irish koffie gewoon aan de koffie toevoegt en mengt, nadien wordt de slagroom simpelweg bovenop je drankje gedropt. De Schouwse boerenpap is een advokaatachtige bereiding die met verse eieren, suiker en inmaakbrandewijn wordt klaargemaakt en nadien met het lepeltje wordt gegeten. RVH.
www.worldofdrinks.nl
Wijnhoeve de Kleine Schorre
In het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen Duiveland zag de wijnhoeve het licht in 2001. Met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735 is zij één van de oudste boerderijen van Dreischor. In samenwekring met het gerenommeerde Luxemburgs wijnbedrijf Cep dOr is er een strenge selectie van druiven gemaakt. Een hiervan is de noodzaak om naadloos aan te sluiten op het goede dat Zeeland sinds jaren aanbiedt. Naast mosselen, oesters, platvis, lamsoor, zeekraal, Oosterscheldekreeft dus nu ook Zeeuwse wijn. Logisch aldus de uitbater omdat Zeeland het meeste zonuren telt in Nederland.
De wijngaard met druivenrassen Pinot Gris, Pinot Blanc en Auxerrois is uitgegroeid tot 6ha en telt reeds 20.000 wijnstokken die in 2007 goed waren voor ruim 40.000 flessen wijn. Ook de productie 2008 schommelt rond eenzelfde aantal flessen. Een verdere uitbreiding tot 10ha waarbij alles degelijk kan geproduceerd worden is in het vooruitzicht gesteld.
Het eigen assortiment omvat de Schouwen-D®uiveland Gris , Schouwen-D®uiveland Blanc, de Schouwen-D®uiveland Auxerrois, de Schouwen-D®uiveland Rivaner en de Schouwen-D®uiveland Barrique. Ook het Luxemburgse assortiment Cep dOr wordt hier aangeboden. RVH. www.dekleineschorre.nl
|