Mercure: 4 nieuwe restauratieconcepten..
Mercure laat traditie en gastronomie samen gaan met modernisme. Het merk lanceert vier nieuwe formules zodat echt iedereen iets naar zijn zin en honger ontdekt op de Mercure-kaarten.
Mercure, dat zijn stuk voor stuk verschillende hotels, met garantie voor unieke momenten
Het merk biedt alle voordelen van een netwerk wat betreft kwaliteit en service, terwijl het unieke karakter van elk hotel behouden blijft, een afspiegeling dus van de omgeving, de regionale en culturele verankering van elk hotel
Mercure, dat zijn ook lekkere tafelwijnen: regionale aromas voor fijnproeversmomenten, of de Grands Vins Mercure: een selectie grote wijnen tegen een zacht prijsje.
Dit jaar rijmen traditie en smaak in België meer dan ooit met vernieuwing. Inderdaad: om de kwaliteit van het onthaal en het comfort voor zijn klanten nóg te verbeteren, huldigt het merk twee volledig gerenoveerde hotels in, lanceert een nieuw Business Flat-concept en betrekt het zowel hotelgasten als niet-hotelgasten in zijn culinaire uitbouw door de introductie van vier nieuwe restauratieconcepten.
De Fijnproeversglazen, koude gerechten, en de Stoofpotjes , warme bereidingen, bieden een origineel, culinair alternatief voor snacks. De Fijnproeversglazen en de Stoofpotjes , staan het hele jaar door op de kaart of bij de suggesties en zijn beschikbaar in alle Belgische Mercures. De recepten van de Fijnproeversglazen en de Stoofpotjes laat men over aan de creativiteit van elke chef. Ze variëren naargelang de seizoenen en volgens de streekproducten van de regio waar het hotel is gevestigd.
De Fijnproeversglazen, voorgesteld in een hoog glas met een lange lepel, zijn zoete of zoute koude gerechten die ogenblikkelijk worden klaargemaakt om de kleine honger te stillen op elk moment van de dag. Zo ontdekt men o.m. Mousse van bloemkool met tartaar van zalm; Guacamole met garnaaltjes; Meloensoep of een Chocolademousse.
Geserveerd in authentieke pannetjes in aardewerk, stellen de Stoofpotjes op elk moment van de dag een warme en snelle maaltijd voor, bv. Kalfszwezeriken op traditionele wijze, Pastaschotel in de oven of een Kabeljauwschotel met puree
Degustatieborden:
Dit 100% Belgisch concept, laat de gasten kennismaken met diverse specialiteiten op één bord. Dat degustatiebord wordt tegen dezelfde democratische prijs aangeboden in alle hotels van het Belgische net. Voor elk seizoen bedachten de chefs een Degustatiebord dat in alle Mercures van België op hetzelfde moment en tegen dezelfde prijs wordt aangeboden (tussen 20 en 25 euro naargelang het thema). Tot midden mei wordt een visdegustatiebord aangeboden dat bestaat uit: Victoriabaars in een korst van chorizo, Medaillon van zeeduivel met spek en tijminfusies, Garnalencrème met kervel, Tomaat met garnaaltjes uit Zeebrugge en een Forelsoufflé met groene aspergepunten en beurre blanc met abdijbier
In de zomer (midden mei tot juni) volgt een degustatiebord primeurgroenten, een stuk vlees met vijf bereidingen van primeurgroenten. Paddestoelbereidingen zijn in de vroege herfst (september) aan de beurt, terwijl in de de winter (van november tot midden december) een Wilddegustatiebord wordt voorzien, een afwisseling van warme en koude bereidingen.
Ook het slotakkoord van de maaltijd wordt bij Mercure voortaan een bevoorrecht moment. In samenwerking met Douwe Egberts werd een nieuwe, speciale kaart ontwikkeld met een ruime keuze aan koffievariëteiten. Bovendien serveert men bij elke koffie Café Tasse chocolade die de perfecte harmonie met de specifieke aromas van elke koffie onderlijnt. RVH.
|