xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Spuds
in de Guide Henry Lemaire 2007
Het gloednieuwe restaurant van Sofitel Brussels Europe
behaalt een score van 89/100
Het gastronomische restaurant van Sofitel Brussels Europe, Spuds, dat eind september 2006 werd geopend, werd door de beroemde Guide Henry Lemaire geselecteerd als één van de beste adresjes van Brussel. Het restaurant krijgt een score van 89/100.
De Guide Henry Lemaire is een onbetwistbare referentie in de Belgische en Luxemburgse gastronomie. Boven alles bewondert de gids de erg hedendaagse inrichting van Spuds waarmee de Aziatische toetsen van de hand van de jonge chef Aurélien Poirot perfect versmelten.
De gids benadrukt vervolgens de kwaliteiten van de chef. Diens beroemde mentor, Alain Senderens, zal hem zeker niet lang moeten begeleiden. Senderens coacht Spuds en steunt zo Aurélien Poirot bij het opstellen van een hedendaagse en originele kaart, geïnspireerd op de vrijheid en de creativiteit die heersen bij Senderens, een grote naam uit de Parijse gastronomie.
Het feit dat het bord past bij de wijn en niet omgekeerd wordt aangehaald als een troef van het restaurant dat tal van de beste crus en uitzonderlijke geestrijke dranken schenkt.
Tenslotte wordt de aztec van aardappelen en vanille uit Tahiti met cacao geselecteerd als absolute must van de kaart.
Spuds, Etterbeeksesteenweg, 1040 Brussel - 02/235.51.23
|