:wink:
De zintuiglijke analyse bij Valrhona: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
als proeven een wetenschap wordt
Net als wijn, thee en koffie is chocolade een complex product. Aan de hand van de zintuiglijke analyse kunnen we de aromatische kwaliteiten van chocolade begrijpen en ontwikkelen. Valrhona doet dit via methodes die gebaseerd zijn op onze 5 zintuigen (zien, ruiken, horen, voelen en, uiteraard, proeven).
Valrhona heeft een groot aantal jurys met verschillende opleidingsniveaus ingesteld om concrete gegevens te verzamelen over de proefkwaliteit bij elke etappe in het leven van chocolade. Deze jurys van deskundigen, meer dan dertig vakmensen opgeleid in het proeven, vormen samen wat genoemd wordt de Cacaotheek van Valrhona. De jurys van ingewijden, speciaal opgeleid in het selecteren van grondstoffen en verpakkingen, staan borg voor de zintuiglijke kwaliteit. In totaal meer dan 170 proefbeoordelaars vereeuwigen zo dagelijks de uitzonderlijke kwaliteit van Valrhona.
Valrhona organiseert bovendien vele klantentests om chocoladeliefhebbers uit te nodigen hun mening te geven over nieuwe producten of productconcepten.
Uiteraard zal altijd de herkomst van de cacaosoorten bepalend zijn voor het potentieel van een chocolade. Daarom selecteert Valrhona over de hele wereld de fijnste cacaosoorten direct op de plantages zelf. Maar het uiteindelijke evenwicht van een Grote Chocolade hangt ook af van andere essentiële factoren om te komen tot authentiek proefplezier:
Naast de kwaliteit van de textuur is ook het cacaogehalte en het in acht nemen van de tijd een uiterst belangrijk en subtiel onderdeel. Het eindproduct moet er immers voor zorgen dat bij het degusteren van chocolade, de aromas op harmonieuze wijze vrijkomen en de chocolade een lange nasmaak heeft. RVH.
www.valrhona.com
|