:wink::roll:
Leffe Blond en Leffe 9° opnieuw bekroond xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4de jaar op rij een Superior Taste Award ***
InBev heeft als eerste en enige voor het vierde achtereenvolgende jaar de hoogste onderscheiding gekregen van het International Taste and Quality Institute (iTQi), en dit voor haar abdijbier Leffe Blond: een Superior Taste Award van drie sterren. Deze prijs stemt overeen met een score van 90% of meer en is synoniem van een uitzonderlijke smaak. Voor deze erkenning is de absolute unanimiteit van alle juryleden noodzakelijk. In 2007 was Leffe Blond het eerste product dat drie maal op rij deze hoogste onderscheiding wegkaapte. Daarom werd het abdijbier toen bekroond met een Crystal Award, een prestigieuze onderscheiding die in 2007 voor de allereerste maal en exclusief aan Leffe Blond werd uitgereikt.
Ook Leffe 9° viel dit jaar opnieuw in de prijzen met een hoogste onderscheiding. In 2006 kreeg Leffe 9° de Superior Taste Award van drie sterren al een keer eerder.
Deze bekroning ligt in het verlengde van het succesverhaal van Leffe, één van de vier multi-landen merken van InBev. Leffe is een bier dat in meer dan 60 landen op de markt is en zo de Belgische biertraditie in het buitenland eer aandoet. Het is een bier met een sterke traditie, dat echter ook openstaat voor innovatie.
2007 was opnieuw een sterk jaar voor Leffe in West-Europa. Het merk presteerde bijzonder goed in België en Frankrijk, waar het sterk is gegroeid. Het merk wordt nog steeds gesteund door de groei van Leffe 9°, een innovatie gelanceerd in 2006. Leffe heeft in 2007 ook zijn kleinere maar groeiende aanwezigheid in de VS en Canada versterkt.
Leffe is een van de oudste Belgische abdijbieren, met wortels die teruggaan tot 1240. Het is een authentiek Belgisch degustatiebier, dat tot vandaag de dag gebrouwen wordt met respect voor zijn diepgewortelde traditie. De specifieke mengeling van ingrediënten als mout, maïs en hop, creëert een rijke, volmondige, maar toegankelijke smaak die van Leffe het degustatiebier bij uitstek maakt. Met zijn uitgesproken en frisse karakter, is het ook een bier waar steeds meer mensen van genieten bij het aperitief.
De bieren van de Leffe-familie zijn rijke en volle bieren. Ze worden gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bieden een recept voor de aangename momenten in het leven, waarvan mensen moeten genieten. Leffe wordt vandaag gedeeld en gesmaakt door consumenten in meer dan 60 landen over de hele wereld.
Leffe Blond (6,6%) heeft een volle, fruitige smaak met een aroma van sinaasappel en
kruidnagel. Dit blonde abdijbier heeft een krachtige afdronk en een pittige ondertoon. Ingrediënten als bleekmout, maïs, water, hop en gist geven een mooie gouden kleur aan het bier.
Leffe 9° (9%) heeft een krachtige, volle smaak met een evenwichtig samenspel van fruitigheid en bitterheid (kruidnagel, vanille), afgerond door een licht gerookte toets. Ingrediënten als bleekmout, maïs, water, hop en gist geven het bier een diepgouden kleur.
Het iTQi baseert zich op een jury van een honderdtal chef-koks en sommeliers die lid
zijn van de 12 meest prestigieuze Europese culinaire instellingen waaronder de Meesterkoks van België en Frankrijk, de Académie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, de Federazione Italiana Cuochi, de Jeunes Restaurateurs dEurope, de Associaciones des Cocineros de España, de Association de la Sommellerie Internationale en het Verband der Köche Deutschlands. Het hoge aantal proevers staat garant voor een bijzonder objectieve jurering. RVH.
|