:lol:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:
Asperges op het menu
Pakketje van zeewolf in Breydelham met zongedroogde tomaten en Mechelse asperges in hun jus
Recept van Guido Neirinck, restaurant De Gouden Klokke, Waarmaarde-Avelgem
Ingrediënten voor 4 personen:
600 g zeewolf
6 dunne sneden Breydelham
16 blaadjes koningskruid
2 sneden wit brood voor korstjes
16 Mechelse asperges
100 g zongedroogde tomaten
2 sneden Breydelspek
4 kerstomaatjes
¼ liter room
Bereiding:
Schil de witte asperges en breek het harde uiteinde af. Kook de asperges in licht gezouten water met een weinig suiker en laat ze afkoelen in hun jus.
Kook de uiteindes en de schillen van de asperges met de room en enkele blaadjes koningskruid. Laat dit een half uur trekken en haal het vervolgens door een fijne zeef.
Mix de gedroogde tomaatjes in een mixer of blender met wat olijfolie en een snuifje Provençaalse kruiden.
Snij 2 sneden Breydelham overlangs in twee en laat deze in een oven van 120°C tussen twee ovenplaten drogen gedurende een klein uurtje.
Maak met het brood hele fijne korstjes en bak af in wat boter. Snij het Breydelspek eveneens heel fijn en bak kort af in een weinig boter. Voeg de korstjes en het Breydelspek samen en laat het geheel uitlekken in een zeef om later te gebruiken als garnituur.
Wrijf de zeewolf in met de pesto van tomaten en verpak dit in een fijne snede Breydelham. Bak dit af in een antikleefpan met wat olijfolie. Laat mooi kleuren aan beide kanten.
Vervolgens laat je dit nog een 8 tal minuten verder garen in een oven van 200°C.
Afwerking:
Verwarm grote diepe borden. Op de bodem verdeel je de schuin versneden asperges, de jus van de asperges laat je kort inkoken en je werkt af met enkele klontjes boter. Mix dit kort schuimig en verdeel over de asperges.
Leg de vis er middenin en geef een inkeping.
Werk af met een gedroogde snede Breydelham, een kerstomaatje met een takje gefrituurd koningskruid. Bestrooi het geheel rijkelijk met korstjes en Breydelspek.
Over vleeswarenproducent Antonio
De bvba Antonio, sinds 1989 gevestigd in het Oost-Vlaamse Gavere, legt de nadruk op productie van Breydelham en Breydelspek. Met deze ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten heeft de onderneming haar positie op de Belgische markt fors versterkt. Naast de binnenlandse markt wint ook de export aan belang, met als voornaamste afzetlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en Ierland.
Bij Breydelham en Breydelspek primeert kwaliteit boven kwantiteit. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een artisanale bereidingswijze zijn de basiskenmerken van dit succesverhaal.
Door het ver doorgedreven productiecontrolesysteem voldoen deze specialiteiten aan de hoogste normen op het vlak van voedselveiligheid.
www.breydelham.be of www.breydelspek.be
|