:-8)
SILVERSEA BREIDT ZIJN CULINAIRE VERRIJKINGSPROGRAMMA UIT MET EEN NIEUWE KOOKCURSUS: RELAIS & CHÂTEAUX L'ÉCOLE DES CHEFS
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Silversea, de organisator van ultraluxueuze cruises, introduceert via zijn exclusieve partnership met Relais & Châteaux "L'École des Chefs", een nieuwe interactieve kookcursus die in 2010 op 11 reizen zal worden aangeboden.
Het Relais & Châteaux L'École des Chefs programma schotelt de gasten een speciaal culinair lessenpakket voor. Daarnaast fungeert chef van dienst David Bilsland als gastheer voor een aantal onderhoudende evenementen. Bilsland volgde een klassieke Franse opleiding en werkte een aantal jaar aan de Londense culinaire school "Le Cordon Bleu", waar hij chef-koks opleidde. Het programma dat hij brengt werd uitgewerkt in samenspraak met Jacques Thorel, eigenaar van L'Auberge Bretonne en een Grand Chef van Relais & Châteaux.
Voor elke afzonderlijke cruise werd het lessenpakket uitgewerkt als een eerbetoon aan het culturele smakenpalet van de gevolgde reisroute. Onder de hoogtepunten vermelden we gespecialiseerde workshops waarin uiteenlopende onderwerpen aan bod komen zoals basissnijtechnieken en keukenterminologie tot sauzen en bakken; kookdemonstraties met bijpassende wijnen en interactieve V&A-sessies; spannende kookwedstrijden tussen Chef Bilsland en het culinaire team van het schip; een "Lunch and Learn" evenement waarbij de gasten in kleine groepjes van een heerlijke maaltijd kunnen genieten, samengesteld uit exquise gerechten, en ook geïnspireerde "Take It Home" recepten waarmee de reizigers hun eigen gasten thuis versteld zullen doen staan.
Op bepaalde reizen, voor zover de route het toelaat, wordt een "Market to the Plate" activiteit gepland: de gasten bezoeken dan onder begeleiding een lokale markt, waarna ze zelf aan de slag gaan tijdens de kookles. Er zijn ook "Culinary Outings": een bezoek met de lesgever aan een plaatselijk restaurant, een hotel of een andere locatie waar hen een unieke culinaire ervaring wacht.
"Dankzij ons partnership met Relais & Châteaux kunnen wij het exclusieve "L'École des Chefs" programma aanbieden en onze gasten trakteren op een uitstekende, diepgaande kookcursus die tegelijk onderhoudend en plezierig is," aldus Rudi Scholdis, culinair directeur bij Silversea. "Naast dit nieuwe programma blijven wij natuurlijk onze populaire "Culinary Arts" reizen organiseren - cruises waarop het vakmanschap van bekroonde chefs van topetablissementen van overal ter wereld wordt belicht, met inbegrip van internationaal gerenommeerde chefs van Relais & Châteaux." RVH.
Silversea Cruises Belgique- c/o Navicruise S.A
www.silversea.com
|