:!: :?:
Sint Antonius-award.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in België. Het blijft echter vooral een product voor de dagelijkse keuken, niet voor restaurants. Uitzonderingen niet te na gesproken staat varkensvlees op weinig menukaarten van de betere restaurants. Om hieraan te verhelpen heeft VLAM in 1998 een campagne in het leven geroepen, de uitreiking van de Antonius-award is er een onderdeel van.
Voor de laureaat van 2006-2007 werd gezocht in het milieu van de betere Brasseries, die zelf hun kandidatuur moesten indienen. De keuze van de leden van het Broederschap van Sint-Antonius, na onderzoek van de kandidaturen en het ter plekke uitproeven van de diverse bereidingen, viel op brasserie-restaurant La Paix in Anderlecht.
Het product in casus varkensvlees staat centraal bij David Martin en hij weet het beste van die producten naar boven te brengen. Zijn brasserie-restaurant doet misschien wel wat nostalgisch aan, maar gasten kunnen er ontspannen genieten van verrassende gerechten, met vaak heel gewone ingrediënten. Martin heeft ruime ervaring en werkte o.m. bij Bruneau en was laureaat van de Prosper Montagnéprijs.
De Broederschap van Sint-Antonius, opgericht in 1988 heeft drie doelstellingen: het gebruik van varkensvlees en vleeswaren op basis van varkensvlees in de gastronomie bevorderen; de studie van de culturele en historische rol van het varken in de samenleving; vriendschappelijke relaties van wetenschappelijke, culturele en gastronomische aard creëren tussen leden van het Broederschap en de sympathisanten
|