Asperges, lekker tot in de puntjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Demeyere brengt verticale aspergekoker op de markt
Mooi, gezond en vooral heel erg lekker. De asperge wordt niet voor niets de koningin der groenten genoemd. Op 18 april gaat het aspergeseizoen officieel van start. Culinair specialist Demeyere geeft nu al het startsein met een unieke verticale aspergekoker. Voor een geslaagd resultaat.
Asperges zijn het beste te bereiden in een hoge, cilindrische pan met deksel waarin ze rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten komen dan boven het water uit en worden gestoomd in plaats van gekookt. De aspergekoker van Demeyere leent zich hier perfect toe.
Het is een hoge, smalle kookpot met twee handgrepen, een deksel en een aspergemandje met haakje waardoor je het op de rand van de kookpot kan hangen. Uniek aan deze aspergekoker: hij is niet alleen ideaal voor het verticaal koken van groenten zoals asperges of witloof, maar ook voor het bereiden van pasta. Bovendien kan je erin blancheren, koken en stomen.
De asperge-/pastakoker is gemaakt van roestvrij staal 18/10 en is voorzien van een 3-lagige capsulebodem van 4 mm dikte voor een goede warmtegeleiding. De pot zelf is mat gepolijst, het deksel is blinkend. Hij is vaatwasserbestendig en geschikt voor alle vuren, ook voor inductie. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie (niet geldig voor professioneel gebruik).
|