xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Breydelspek brengt verrassende recepten voor barbecue en grill.
Het leven verplaatst zich stilaan weer naar buiten en ruimt plaats voor een lekkere, zomerse barbecue. Om uw gasten extra te verrassen, heeft vleeswarenproducent Antonio twee originele recepten ontwikkeld met Breydelspek in de hoofdrol. Want deze ambachtelijke ovengebakken specialiteit leent zich tot heel wat geslaagde gerechten voor barbecue en grill. Een voorsmaakje.
Gevulde makreel met Breydelspek: dit recept komt uit het boek 'Grill & Barbecue voor alle seizoenen' van Peter De Clercq. Uitgever is Roularta Books. Fotografie: Lennert Deprettere.
Ingrediënten voor 4 personen: 4 verse makrelen (vraag je vishandelaar om de graat te verwijderen maar de vis volledig te laten), 12 plakjes Breydelspek - 1 bot verse koriander - 3 rode uitjes - 1 el gehakte munt - 1 el gehakte gember - 2 teentjes look - 2 limoenen - 1 theelepel kurkuma - 1 dl whisky -grillolie of vismarinade (basisrecepten) viskruiden - voor het bieslooksausje: 2 el zure room, 2 el mayonaise en 2 el gesneden bieslook
Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek (recept: Johan Deboeverie)
Ingrediënten voor 4 personen: 4 grote aardappelen - 4 dikke schijven Breydelspek (0,7 cm) - 4 sneetjes jonge kaas
Wist-je-datjes over Breydelham en Breydelspek
Breydelham en Breydelspek zijn ovengebakken delicatessen. Vleeswarenproducent Breydelham waakt nauwlettend over kwaliteit en smaak. De receptuur ligt al jaren vast en het productieproces verloopt sinds jaar en dag identiek. Ambachtelijke producten, zoals Breydelham en Breydelspek, onderscheiden zich van industriële producten door een strengere normering wat betreft de additieven. Zowel de Breydelham als het Breydelspek zijn glutenvrij. Gluten zijn eiwitten die in graan-producten voorkomen en waaraan sommige mensen allergisch zijn.
Het succes van Breydelham en Breydelspek is gebaseerd op drie pijlers: zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een ambachtelijke werkwijze. Anderzijds voldoet vleeswarenproducent Breydelham aan de hoogste normen op het vlak van voedselveiligheid dankzij een ver doorgedreven productiecontrolesysteem. Zelfs de strenge internationale BRC-norm is verworven goed.
Breydelspek wordt gemarineerd. Na deze marinade wordt het met een kruidenmengeling bestrooid en gebakken in de oven met zijn authentieke smaak als uiteindelijk resultaat. De ovengebakken specialiteiten van vleeswarenproducent Breydelham en Breydelspek bieden verrassend veel mogelijkheden in zowel koude als warme bereidingen en in zowel traditionele recepten als culinaire hoogstandjes. RVH.
www.breydelham.be of www.breydelspek.be
|