:-8)
Eerder gepubliceerd op
www.6minutes.be
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Finettes®: nieuwe en verrassende varkenssneetjes
Hoezo, varkensvlees is vet, ongezond, alledaags en saai? Met de nieuwe Finettes zet VLAM op een originele manier het mes in het imagoprobleem van varkensvlees. Deze kleine hapklare varkenssneetjes spelen perfect in op de snel veranderende eet- en kookgewoonten van de hedendaagse consument.
Finettes beantwoorden perfect aan de wensen van de moderne consument. Die is vooral op zoek naar producten die snel en zonder moeite op tafel staan, gezond zijn en niet te vergeten: lekker. Niet alleen investeert men steeds minder tijd in het bereiden van gerechten, maar hecht men steeds meer belang aan een evenwichtige voeding. De naam Finettes maakt meteen duidelijk dat deze nieuwe versnijdingen een perfect alternatief vormen voor de traditionele varkenssvleestukken.
Finettes worden versneden uit het middenstuk van de varkensrug, zonder de heup of de spiering. Het zijn kleine, hapklare lapjes, 5mm dik die op verschillende manieren aangeboden kunnen worden: natuur, gekruid, gemarineerd, gepaneerd, vers of bereid.
Omdat Finettes uit het magere rugstuk van het varken gesneden worden, zijn ze niet vet, bevatten ze weinig cholesterol en zitten er een massa essentiële voedingsstoffen in. Zo bevatten 100 gram Finettes: 22 gram eiwitten met een hoog aandeel essentiële aminozuren, slechts 3% vet waarvan meer dan de helft onverzadigd, slechts 40 milligram cholesterol, 119 Kcal en 700 microgram ijzer. RVH.
|