:roll:
Durobor en de expo van de superlatieven /2 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De eerste troef is een sympathiek Belgian Beer Café, waar de bezoekers niet alleen een bloemlezing van onze bierbrouwkunst kunnen proeven, maar ook tal van culinaire specialiteiten die eigen zijn aan onze streken. De bezoekers van deze heerlijke ontmoeting kunnen zo kennis maken met uiteenlopende specialiteiten, van een garnalenbisque met rouille en croûtons, witloofroomsoep, gegrilde Sint-Jakobsvruchten met witloofkonfijt, garnaalkroketjes met peterseliecoulis, paling in het groen, mosselen met bier, rundspavé met Samber en Maassaus, Gentse waterzooi, authentieke Luikse gehaktballen, varkenssauté met Blackwellsaus en wat onze vrienden uit Québec de zoetebekken gedoopt hebben, een ongelofelijke dessertenpiramide, een echte Luikse koffie en natuurlijk de onmiskenbare dame blanche.
Het Belgian Essence Restaurant presenteert de gastronomische visie van een twaalftal talentvolle jonge sterrenchefs die perfect de hedendaagse Belgische haute cuisine weerspiegelen. Zij nemen met een beurtrol tijdens de 6 maanden durende wereldtentoonstelling, de keuken van het Belgische paviljoen gedurende 14 dagen onder hun hoede en houden het culinaire Belgische vaandel hoog. Het menu van elke chef wordt tijdens een galadiner voorgesteld en de twee daaropvolgende weken aan de bezoekers geserveerd.
Durobor, pionier beschouwd van tafelglaswerk in de drank- en restaurantwereld, kan op deze manier haar knowhow aan de bezoekers tonen en de kans bieden om alle producten te ontdekken. Durobor, in het begin inderdaad bekend om haar glazen, die zowel voor design, soberheid en degelijkheid staan, beschikt over een eigen productiesite in Soignies en investeerde de laatste jaren in een sector waar men het niet noodzakelijk verwachtte, namelijk in de voedingssector, met haar ondertussen beroemde EAT by Durobor-collectie.
Aperitief en dessertglaasjes nemen een steeds belangrijkere plaats op tafel in zodat de gerechten op een creatievere manier voorgesteld worden. Naast het drinkgamma zorgt Durobor nu ook voor een EAT gamma dat design, soberheid en degelijkheid combineert op een voor Durobor kenmerkende wijze. Een visie die resoluut dynamisch is en even verleidelijk als vernieuwend is als het dineren uit een glaasje en dit dankzij een enorme waaier aan vormen en afmetingen. Het EAT gamma biedt een brede waaier aan glaasjes (S M XL XXL) en waardoor het concept van dineren uit een glaasje, realiteit wordt.
Het receptenboekje Dineren uit een glaasje aangeboden in het Belgian Beer Café is een prachtig eerbetoon aan de glasfabriek Durobor. De perfecte verwezenlijking van een sympathieke samenwerking tussen producent en gebruiker! RVH.
www.durobor.com
|