:wink:
Eerder gepubliceerd op
www.6minutes.be
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ode aan de gastronomie
Op al zijn bestemmingen maakt Dolce er een erezaak van om zijn gasten naast de perfecte meetinginfrastructuur, een gastronomische keuken met een lokale toets te serveren. In Dolce La Hulpe Brussels ontvangt chef-kok Pascal Marcin zijn gasten in het restaurant LArgan.
Dit restaurant heeft ook een à la carte ruimte voor 50 personen. In het gastronomische restaurant Tree O kunnen tot 54 personen tafelen. Een multifunctionele zaal van 750 m² is voorzien voor privé- of bedrijfsbanketten. Het complex telt ook twee bars: de lobby bar Badian met bibliotheek, open haard en tv-salon en de Oak bar met spelen (biljart, darts, flipperkast,
), flatscreen tvs en gelegenheid tot dansen.
In de Tree O kunnen tot 54 personen tafelen. Chef-kok Pascal Marcin verwent hier zijn klanten met een originele, smakelijke en natuurlijke fusion keuken. Als ware liefhebber van marktproducten, verwerkt hij deze op een voortreffelijke manier in zijn gerechten zodat ze al hun smaken prijs geven.
Pascal Marcin bereidt een vlees- of vissoort op drie verschillende manieren en presenteert de drie varianten op één degustatiebord dat als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden genomen. Op dezelfde manier worden ook de desserts geserveerd. De naam Tree O werd gekozen omdat het een homoniem is van trio, wat verwijst naar het concept van het restaurant. Bovendien is het ook een woordspeling die verwijst naar het thema boom dat we in alle andere bars/restaurants en vergaderzalen van Dolce La Hulpe Brussels terugvinden. De restaurants van Dolce La Hulpe Brussels staan bovendien open voor het brede publiek dat in deze rustige omgeving van culinaire topprestaties wil genieten.
Het team van Dolce La Hulpe Brussels besloot om de locatie ook een artistieke toets te geven. Hiervoor werkten ze rond het werk van Jean-Michel Folon (de Stichting Folon is een buur). Zo prijkt er een bronzen beeld van de Belgische kunstenaar en sieren 5 zeefdrukken, die gemaakt werden op basis van postkaarten, de muren van het gastronomische restaurant. Pascal Marcin putte er overigens inspiratie uit voor zijn Menu Découverte Folon. Zijn culinaire interpretatie zet aan tot reizen en neemt u mee naar de mooiste landschappen van Jean-Michel Folon.
Dolce La Hulpe Brussels wilde deel uitmaken van het plaatselijke cultuurleven en wilde zijn professionele infrastructuren ook een culturele dimensie geven. Daarom lanceerde het centrum in samenwerking met Idée Fixe de idee om een nieuwe ruimte te creëren voor de opera van de Franse Gemeenschap. De ruimte beantwoordt volledig aan de verwachtingen van het publiek en is een springplank voor beginnende operazangers.
Het unieke en groene kader van Dolce La Hulpe Brussels, zijn ideale geografische ligging en zijn uitzonderlijke onthaalinfrastructuren, maken het complex ideaal voor een dergelijk artistiek project. De eerste reis gaat naar Sevilla en de verrukkelijke Carmen. Muziek- en operaliefhebbers kunnen elke vrijdag, zaterdag en zondag genieten van deze voorstellingen. Vanaf september staan vier nieuwe bestemmingen op het programma van het eerste seizoen.
De groep Dolce International telt wereldwijd 23 locaties waarvan 7 in Europa. Sinds enkele jaren vertrouwen American Airlines, General Electric, IBM en Bank of Montreal op Dolce International om hun opleidingscentra te beheren. Bij de opening van Dolce Brussels, verklaarde COO Andy Dolce, binnen de vijf jaar, het aantal vestigingen tot 40 te willen verhogen. Binnen de Europese context komen momenteel Rome, Londen, Madrid en Munchen in aanmerking. De overstap naar het voormalige Oostblok met locaties zoals Praag, Moskou, Budapest e.a. zal aldus de h. Dolce, pas na 2010 worden gemaakt. RVH.
Dolce La Hulpe Brussels Brusselsesteenweg 134 1310 La Hulpe tel 02/290 98 00
|