:wink:
EEN UNIEKE STIJL. NIETS DAN PLEZIER. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 jaar nauwgezette zorg voor perfectie en elegantie.
Van hun creatie via een eeuwenoud ambachtelijk procedé tot het eindresultaat, een intens frisse en unieke smaak, heeft Lanson Champagne een unieke stijl waar elke connaisseur voor zwicht.
Lanson wil magie in een glas creëren via de perfecte combinatie van nauwkeurigheid en verwondering. Zijn uiterst evenwichtige smaak brengt de charme en diversiteit van zijn wijngaarden tot leven, evenals de subtiele smaak van de druiven die rijpen onder de wisselvallige hemel van de Marne-regio. De delicate, bruisende en mousserende Lanson Champagne steelt ongetwijfeld de show, wat de gelegenheid ook is. Een van Victor Lansons grapjes werd dan ook een van de filosofieën van het Huis: Wij maken cuvées voor onszelf, en wat we zelf niet achterover kunnen gieten, dat verkopen we!
De uitzonderlijk heerlijke smaak van Lanson Champagne is het resultaat van een zeldzaam en bijzonder procedé: niet-malolactische gisting. Champagne wordt voornamelijk gecreëerd door de voltooiing van twee natuurlijke opeenvolgende gistingsprocessen: alcoholische gisting (waarbij de suiker in de druiven wordt omgezet in alcohol) en malolactische gisting (waarbij appelzuur wordt omgezet in melkzuur). Deze laatste stap garandeert een stabiele wijn, maar heeft ook de neiging de fruitige aromas te onderdrukken. Dankzij perfecte controle- en beheerssystemen in de wijnmakerij kan het Huis Lanson deze tweede gisting overslaan.
Lanson staat voor een heerlijke smaak en stijl en biedt kwaliteit, frisheid en elegantie, in grote mate dankzij deze unieke productiemethode, een voortzetting van de originele productiemethodes van de oprichters. De geest van de brut champagnes die jarenlang werden gemaakt en met plezier geproefd in de kelders van Lansons hoofdzetel in rue de Courlancy blijft behouden.
Deze lange geschiedenis en vurige passie leeft al tientallen jaren voort dankzij Lansons chef de cave, Jean-Paul Gandon. De prioriteiten van Lanson blijven net als bij het prille begin de druiven en de volheid van de wijnen. Het geheim: pinot noir in de druivenmengeling. Lanson ziet ook het belang in van het rijpingspotentieel van zijn wijnen.
De non-vintage cuvées rijpen minstens drie jaar in de kelders en de vintage cuvées minstens vijf jaar. Dit geeft de wijnen een betere smaak en een mooier uitzicht.
Bij het specifieke productieproces van Lanson moeten de vintages, die enkel met de meest vermaarde Grands Crus worden gemaakt, langer rijpen om hun werkelijke potentieel te bereiken. Deze extra rijping zorgt ervoor dat ze als het ware open bloeien. Mettertijd krijgen de wijnen tertiaire smaken, subtiele en delicate toetsen. RVH.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/750749-95459cab74a257db40fe978fdfe957e1.jpg)
|