:roll:
Voedingsconsumptie in Belgiƫ in kaart gebracht.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Op een gemiddelde dag in de eerste 3 maanden van 2007 namen 29% van de Belgen tussen 3 en 100 jaar een buitenhuismaaltijd of dronken ze buitenshuis, 13% een afhaalmaaltijd en nagenoeg iedereen deed aan thuisverbruik. Thuis blijft nog steeds veruit de belangrijkste plaatst om te eten of te drinken, gevolgd door op werk of op school, bij familie of vrienden, op restaurant of onderweg. Ondanks de trends naar buitenhuisverbruik en naar kant-en-klare maaltijden, kookt men in het gemiddelde Belgisch gezin nog steeds vaak zelf. Dit alles blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek naar de voedingsconsumptie van de Belgen in 2007, uitgevoerd door het marktonderzoekbureau InSites in opdracht van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.
De indeling van de maaltijden in thuisverbruik, buitenhuisverbruik en afhaalmaaltijd hangt niet alleen af van de consumptieplaats. Ook de aankoopplaats speelt hierin een belangrijke rol. Bij het hanteren van deze definities, doet 99% van de Belgen op een gemiddelde dag aan thuisverbruik, 29% aan buitenhuisverbruik en 13% aan verbruik van afhaalmaaltijden. Een min of meer vergelijkbaar onderzoek in 1999-2000 gaf aanzienlijk lagere cijfers voor het buitenhuisverbruik en het verbruik van afhaalmaaltijden. RVH.
|