:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Bocuse dOr wordt in een nieuw jasje gestoken:
Na twintig jaar heeft de Bocuse dOr, als het ware het kampioenschap van de keuken, besloten dat het aan verniewing toe is. Voortaan zal namelijk om de even jaren per continent een selectie worden gehouden voor het kampioenschap, dat om de oneven jaren plaatsvindt.
Voor de eerste editie van deze nieuwe versie, en als voorbereiding op de Bocuse dOr 2009, zal echter slechts één grote Europese selectie worden georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 1 en 2 juli 2008 in het Noorse Stavenger.
Aan deze selectie zullen een twintigtal landen deelnemen die zullen worden geëvalueerd op basis van het dossier waarin zij de kandidaat voorstellen en op basis van een organisatie- en promotiedossier van de wedstrijd op nationaal vlak. Laten wij even verduidelijken dat wij voor deze eerste editie onder Europa de landen verstaan van de tijdszone die zich over heel Europa uitstrekt. Er zijn dus een vijftigtal landen die aan deze selectie zouden kunnen deelnemen.
Op de twintig landen die mogen deelnemen aan de Bocuse dOr Europe 2008, zullen er zeven worden uitgekozen om deel te nemen aan de Bocuse dOr 2009 van Lyon, bovenop de vijf Europese landen die zich op voorhand hebben geplaatst dankzij de resultaten die ze tijdens de laatste wedstrijd hebben behaald. Deze landen zijn Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Denemarken. Uiteindelijk zullen er dus twaalf Europese landen zijn die het zullen opnemen tegen twaalf landen van de rest van de wereld. Met uitzondering van Japan, dat zich ook op voorhand heeft geplaatst dankzij de resultaten tijdens de laatste Bocuse dOr, werden al deze landen gekozen op basis van hun dossier.
Lamsvlees wordt het centrale thema van de Bocuse dOr Europe 2008. De kandidaat moet voor twaalf personen het volgende klaarmaken: 1 lamsbout van 1,5 kg, 1 lamsrug van 1 kg (1,2 kg vel inbegrepen), 6 lamsniertjes en 6 lamzwezeriken. Alles moet verplicht worden geleverd door de organisator. Voor de vis is het thema zalm. De kandidaat zal een zalm van 4 tot 4,5 kg voor twaalf personen moeten bereiden, tevens verplicht geleverd door de organisator.
De kandidaten voor deze Belgische selectie worden verzocht vóór 31 augustus 2007 hun recepten en hun dossier over te maken aan het secretariaat van de Belgische selectie . Natuurlijk kunnen zij daar ook terecht met al hun technische vragen. RVH.
|