:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
CUISINE CUP
De eerste Europese wedstrijd voor amateurkoks
Verzamel je ingrediënten, slijp je messen en steek het fornuis maar aan ! Maak je klaar voor een explosie van talent en smaak! Latelier des Chefs en de site Visiterlyon.com hebben zich verenigd om een evenement in het leven te roepen dat uniek is in zijn soort: de Cuisine Cup, de eerste wedstrijd die amateurskoks uit België en Frankrijk samenbrengt.
Belgische en Franse amateurkoks zullen de pollepel tegen elkaar opnemen tijdens de eerste Europese wedstrijd voor amateurkoks. Wat maakt deze wedstrijd zo bijzonder: alle culinaire exploten van deze Europese uitdaging zullen weergegeven worden op de site www.cuisinecup.com. Maïté zal zich moeten gedragen !
De jury van deze eerste editie zal worden voorgezeten door de chef van een driesterrenrestaurant, Pierre Gagnaire. De Brusselse jury bestaat uit Sandrine Mossiat (culinair journaliste voor Elle en Ambiance België) en Jean-Pierre Gabriel (culinair journalist van de Roularta Groep).
Alle niet-professionelen die graag koken, worden uitgenodigd om een geschreven voorstel van een recept voor vijf personen op basis van aardappelen, op www.cuisinecup.com in te dienen. Voor de achtste finale zullen acht kandidaten uit elke stad geselecteerd worden in functie van de kwaliteit, de originaliteit en de maakbaarheid van hun receptproject.
Tijdens de achtste finale zullen de aankomende chefs in 1u20 minuten het recept dat ze hebben voorgesteld, uitvoeren. Voor de kwartfinales zullen vier kandidaten worden uitgekozen. Tijdens deze kwartfinale moeten ze in 2 uur tijd een tweede gerecht en een dessert klaarmaken. Het thema hiervan zal geheim blijven tot het moment van hun selectie.
De achtste en de kwartfinales vinden plaats op 11 november 2007 in Latelier des Chefs van Brussel. De halve finales en de finale zullen volgens hetzelfde principe doorgang vinden op 2 december in Latelier des Chefs in Lyon : de deelnemers zullen werken volgens een thema dat hen een week van tevoren wordt meegedeeld en de acht deelnemers zullen hun gerecht s morgens in 1u20 minuten klaarmaken voor de halve finale.
De vier finalisten zullen het maximum moeten halen uit een mand vol heerlijkheden die hen vlak voor het binnenkomen in de keuken wordt overhandigd en waarmee ze een voorgerecht en een origineel en smakelijk hoofdgerecht moeten klaarmaken.
De winnaar van de Cuisine Cup wordt beloond met een luxueus verblijf op een droombestemming! De tweede en de derde prijs zullen kunnen genieten van een gastronomisch weekendje! Alle deelnemers krijgen trouwens een geschenk van Latelier des Chefs. RVH.
zie ook www.6minutes.be
|