:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hallo Halloween...
De BVBA Antonio legt de nadruk op productie van Breydelham en Breydelspek. Met deze ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten heeft de onderneming haar positie op de Belgische markt fors versterkt. Naast de binnenlandse markt wint ook de export aan belang, met als voornaamste afzetlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en Ierland.
Bij Breydelham en Breydelspek primeert kwaliteit boven kwantiteit. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een artisanale bereidingswijze zijn de basiskenmerken van dit succesverhaal. Bovendien voldoen deze specialiteiten door het ver doorgedreven productiecontrolesysteem, aan de hoogste normen op het vlak van voedselveiligheid.
Anderzijds leent Breydelspek zich tot tal van creatieve bereidingen. Halloween is voor de kids een eerste verpozing waarbij de creativiteit zich over meerdere weken uitspreidt. Griezelig lekker: Breydelspek haalt immers het beste uit je pompoen.
Je kids een uitgeholde pompoen nodig? Een prima gelegenheid om je kookkunsten te verleggen en je te wagen aan een griezelig lekker recept! Breydelspek schotelt je een verrassende ovenschotel voor met pompoen en Breydelspek.
Ingrediënten 600 g pompoen, 250 g Breydelspek in blokjes, 250 g spirelli, 250 g platte kaas, 3 eieren, 250 g geraspte belegen kaas, olijfolie, oregano, basilicum, peper, zout
Bereiding Verwarm de oven voor op 200° en vet de ovenschotel in met olijfolie. Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Bak de Breydelspekblokjes in een beetje olijfolie, voeg de pompoenblokjes toe met een scheutje bouillon (of water) en stoof tot de pompoen zacht is. Kruid met (gedroogde) oregano, basilicum en zout.
Kook de spirelli gaar. Meng de platte kaas met de eieren en de helft van de gemalen kaas, breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens het pompoenmengsel, het kaasmengsel en de pasta door elkaar en schik in de ovenschotel. Kruid nog wat bij met basilicum en oregano, voor je de schotel een halfuurtje in de oven plaatst tot hij mooi goudgeel gebakken is.
Wedden dat straks al die spoken, vampiers, heksen en andere griezels braafjes bij jou aan tafel schuiven... RVH.
zie ook www.6minutes.be
|