:wink:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
CARREFOUR, GB EN EXPRESS PRESENTEREN
TAL VAN NIEUWIGHEDEN BIJ START WILDSEIZOEN
Liefhebbers van wild kunnen vanaf 1 oktober weerom bij Carrefour, GB en Express terecht voor een uitgelezen selectie kwaliteitsproducten. Consumenten hebben van oktober tot december de keuze uit een brede waaier aan wildproducten. Naast de top 5 van producten die goed zijn voor 50% van de verkoop, zitten bv. ook rendier, houtduif of patrijs in het gamma. Het aanbod omvat verder tal van nieuwigheden, zoals steak van Ardeense reebok. Ook bereide gerechten (bv. ragout van ree met kersen) en bijpassende gerechten en sauzen zijn beschikbaar.
Het leven van de klant vereenvoudigen. Het wild zit in een gloednieuwe verpakking, die is opgebouwd volgens een duidelijke structuur, met een kleurcode per familie (groot wild, klein wild met pels, klein wild met pluimen) en met een duidelijk beeld van het dier, zodat een snelle identificatie van het product mogelijk is.
De nieuwe verpakking zorgt voor een nog betere bewaring van het vlees. De verpakking zorgt verder voor een goede zichtbaarheid van het product, zodat de klant duidelijk ziet wat hij koopt.
Waaier aan mogelijkheden
De beschikbare producten laten toe om een heerlijk menu op maat van eenieders smaak te bereiden. Pierre Fonteyne, Erevoorzitter van de Meester-Koks van België stelde alvast volgende suggesties op basis van Carrefour-producten samen:
Suggestie A
Soep van boschampignons met colverteendvleugels (wilde eend); Fazantenhen met witloof uit volle grond op een bedje van knolselderpuree en een kastanje-ijs met braambessencoulis
Bijpassende wijnen: Een rode Bourgogne: Santenay, Volnay, Nuits St. Georges of voor de liefhebbers van Bordeaux: een Pomerol
Suggestie B
Terrine van wilde eend met pistachenoten en een Herfstslaatje; Reegebraad (of reebok)Peer in rode wijn met pompoenpuree, romige jagersaus met champignons hoorn des overvloeds en als dessert notenijs met veenbessencoulis
Bijpassende wijnen: Bourgogne type Pommard, Gevrey-Chambertin of voor de liefhebbers van een Côte-Du-Rhône: Châteauneuf-Du-Pape. RVH.
|