:wink:
LE HASARD DU TEMPSxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Sinds de opening in de zomer van 2005, blijft le Hasard du Temps ons verrassen. Al van bij het begin een verrassing
Uiterlijk een strakke, sobere voorgevel in één van de overgebleven volksstraatjes in Watermaal, maar binnen een charmante lounge-sfeer met boven op een vindingrijke en creatieve keuken van Dominique Vranckx.
Bij de overname was het huis aldus de sympathieke vennoten Laurence De Ridder en Guy Heris in slechte staat en diende nagenoeg volledig gerenoveerd. Slechts een paar steunmuren bleven overeind en de rest werd volledig aan de verzuchtingen van een eigentijds restaurant aangepast. Een renovatie met kennis van zaken waarbij het restaurant als aanvulling of tegenpool moest dienen van Le Hasard des Choses au Châtelain dat ook hun eigendom is.
Het interieur met blauwe steen op de grond, een parket van bamboe, de matte kleuren, artisjok- en bordeauxtinten, zuiver meubilair van wengé en grote ramen met aanlokkelijke lichtinval aan de straatkant bieden een aangename sfeer. De full inoxkeuken met getemperd licht zorgt voor rust en charme. Aandacht ook voor het detail, op tafel een stel proefbuisjes met peper- en zoutstel, leuk maar wel even opletten voor enige overdaad van specerijen. De menukaart in de vorm van kleine boekjes met een kaft dat perfect past bij de abstracte schilderijen die de muren sieren. Het kleine salon achteraan met zitbank en lederen leunstoelen is ideaal om te genieten van een aperitief of koffie. Edele materialen, een degelijke indeling en een warm kader, een geheel dat volkomen aansluit bij de keuken van Dominique Vranckx, een keuken die steunt op een klassieke basis maar voldoende afwisseling en inventiviteit aanbiedt.
Dominique Vranckx kan een goed gevuld cv voorlegen met onder meer Ô comme 3 Pommes, en Conradhotel, en getuigt van nauwgezetheid en vindingrijkheid. Hij houdt ervan om uitgaande van de klassieke basis, producten uit diverse streken samen te brengen, om zout en zoet te combineren, een gerechte te doen ontwaken en er bovendien enkele snuifjes specerijen of kruiden aan toe te voegen.Hierdoor creëert hij gerechten die de klant altijd boeien, de smaakpupillen strelen en een aangename verassing bezorgen.
Tot de klassiekers van een regelmatig wijzigende kaart behoren onder andere de sashimi van gerookte zalm met Provençaals kruiden, sojamouse, Sint-Jakobsnootjes en zuurachtige karamel met abrikoos, kabeljauwhaasje met kreeftensoepsaus, zoete aardappelpuree, struisvogelmedaillon met bloedsinaasappelen of andere musts zoals de ratatouille van gegrilde vis of de vermaarde fondant au chocolat van het huis.
Wij gingen op ontdekkingstocht en lieten de klassiekers links liggen. Van een verrassing gesproken
Als voorgerecht opteerden we voor een ganzenlever met parmezaanschilfers en een lauw gebakken crottin de chavignol met chutney van mango en lavandeltouch. Erg decoratieve en verrassende lekkere presentaties. De ganzenlever leek een hamburger maar etaleerde een fijn aroma en een uitzonderlijk smaakpalet. Het geitenkaasje een romig geheel met alle rijkdommen van een rijpe mango.
Als hoofdgerecht kozen we enerzijds een rode tonijnsteak, sojakaramel en gekonfijte koolraap en anderzijds een Argentijnse ossenhaas met witloof en fondue van gorgonzola. Opnieuw smaakwatervallen die de langere bereidingstijden ruimschoots compenseerden. De gigondas vieilles vignes 2005 was een heerlijke aanvulling op al dit lekkers dat uiteindelijk met een mousse van witte chocolade werd overgoten.
Le Hasard du Temps biedt s middags een dagschotel voor 7 euro, een lunch met 2 gangen voor 11 euro en een lunch met 3 gangen voor 15 euro. Het degustatiemenu bestaat zowel s middags als s avonds uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, gerechten die de klant vrijelijk uit de kaart kan kiezen en kost 34 euro, een formule die nog steeds een massaal succes kent.
Op dinsdagmiddag wordt er steevast een Instant Champagne georganiseerd: een lunch met voorgerecht, hoofdgerecht en twee glazen champagne Perrier Jouet kost 23 euro, het menu voor twee met een ganse fles champagne kost 99 euro.
Le Hasard du Temps is een restaurant waar je meteen verleid wordt door de kwaliteit van de ontvangst, het kader en de lekkere verse gerechten. RVH.
Le Hasard du Temps Middelbrugstraat 13- 1170 Brussel tel 02/672 02 63
www.lehasard.be
Gelet op de recente opening heeft enkel de Deltagids Brussel het restaurant tot dusver ontdekt maar het krijgt alvast een pluim voor de decoratieve inrichting en de verrassende keuken.
zie ook www.6minutes.be
|