:wink:
DE STADSSCHUURxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Restaurant De Stadsschuur in Goes, werd ondergebracht in de bijgebouwen van een voormalig weeshuis dat door Jacoba van Beieren werd opgericht. Ruim 25 jaar geleden kreeg het gebouw een grondige opknapbeurt en werd het restaurant geinstalleerd. De exploitatie ervan is sinds enkele jaren in handen van de familie van de Zandt die het complex eveneens voor seminaries en feestelijke bijeenkomsten openstelt.
De keukenbrigade staat sinds kort onder leiding van Ron Diephout die de hotelschool van Middelburg succesvol doorliep. Hij deed o.m. stages in Het Veerhuis, bij Nolet en in het Groot Paradijs, om nadien 6 jaar als sousschef in De Stadsschuur te werken.
Hier genoot hij het voordeel om zelf zijn brigade te kunnen samenstellen met de zeeuwse dis als concept voor ogen. Hiermee wil Ron een hoogstaande culinaire keuken aanbieden van dagverse regionale producten die op een klassiek-moderne wijze worden bereid, keuze van gerechten die de gasten trouwens permanent moet verrassen.
De proeverij van de chef is een 4 of 5-gangenmenu waarin hij de Zeeuwse producten gebruikt die voorhanden zijn. Desgewenst is eveneens een bijpassend wijnarrangement voorhanden. Gasten kunnen anderzijds opteren voor een business lunch waarvan de samenstelling dagelijks wijzigt. Rekening houdende met de vaststelling dat talrijke Nederlanders voor een concert of bioscoopbezoek graag dineren, biedt De Stadsschuur de mythe aan, dit betekent dat bezoekers tussen 17 en 19 uur ook een soirée-menu kunnen degusteren. Dit myhte of soiréee-menu bestaat uit een soepje en hoofdgerecht en zorgt ervoor dat vele gasten nadien terugkeren om op een vrije avond, volop van de proeverij te genieten.
Ron Diephout wil de keuken van De Stadsschuur verder verfraaien en op een nog hoger culinair niveau tillen. In de eerste plaats beoogt hij een lidmaatschappij van de Alliance Culinaire, een gastronomisch genootschap dat in Nederland hoge waarderingscijfers meekrijgt, genootschap waavan trouwens ook enkele Belgische restaurants lid zijn zoals Kasteel Diependael in Elewijt en De Barrier in Houthalen.
Echte sterrenambities mbt. de Michelingids heeft Ron voorlopig niet. De kwaliteiten van een toprestaurant zoals Inter Scaldes, voor hem wellicht een derde ster dit jaar en het Veerhuis, geeft hijzelf nog steeds een betere kwotering. De permanente aangroei van het aantal gasten in De Stadsschuur en de vele postieve commentaren laten hem voorlopig hopen op een bib gourmand van Michelin, erkenning die voor hem de bekroning zou vormen van permanente inspanningen inzake productkeuze, bereiding van de gerechten en samenstelling van de menus. Na de zomerse gerechten heeft Ron kordaat een aantal aanpassingen in het wildmenu doorgevoerd waarbij naast haar- en vederwild, reeds populair in De Stadsschuur, nu ook groot wild aan de gasten wordt gesuggereerd.
Aan de traditionele prijs/kwaliteit verhouding als maatstaf, heeft Ron nu een derde element toegevoegd, nl het plezier, het genoegen dat de klant aan de maaltijd beleeft. De perfecte synergie tussen deze eleneten is voor hem een uitgelezen norm om de gasten op voortreffelijke wijze te verwennen.
Jacoba van Beieren had wellicht nooit gedacht dat haar weeshuis in Goes zou uitgroeien tot een toprestaurant waar de klassieke hedendaagse keuken met Franse roots, talloze gasten zou verwennen. Aan de essentie van he weeshuis gasten op te vangen en hen aangename momenten te bezorgen, is zelfs na de transformatie tot restaurant, niets gewijzigd. RVH.
Restaurant De Stadsschuur Schuttershof 32 34 4461 DZ Goes
Tel 31-113-21 23 32 www.stadsschuur.nl - info@stadsschuur.nl
|