Jubileum Epicuriales in Luik
Voor de 10de editie en meteen jubileumeditie van de Epicuriales in Luik keert deze culinaire manifestatie terug naar Tivoli, de plaats waar hat allemaal begon.
De site Tivoli ligt in het hartje van de stad en wordt omgord door monumenten die mede de geschiedenis van Luik uittekenden, nl het stadhuis, het Prinsbisschoppelijk Paleis en het Perron, het vrijheidssymbool van de stad. Deze 10de editie loopt van donderdag 5 tot en met maandag 9 juni en omsluit dus het ganse Pinksterweekend.
Dit jubileum accentueert zich tevens op het basisidee, in 14 tenten kan de bezoeker kennismaken met geselecteerde en kwalitatieve realisaties van vooraanstaande chefs en traiteurs uit de stad. Luikse gastronomie ten voeten uit op het bord van de klant.
Dit jaar wordt bovendien extra aandacht besteed aan het verschijnsel ‘bistronomie’. Eregast wordt daarbij Stéphane Jego, chef van het Parijse restaurant L’Ami Jean, 7e arrondissement, en gedreven leerling van Yves Camdeborde, oprichter van de bistronomie, die als Bretoen van origine, het oudste Baskische restaurant van Parijs overnam en het transformeerde in een onbetwistbare gastronomische tempel echter in zuivere bistrostijl. Stéphane wil met zijn visie op bistronomie Luikenaars en andere foodliefhebbers overdonderen en hen laten kennismaken met de uitzonderlijke kwaliteiten en troeven van dit keukentype.
Epicuriales van donderdag 5 tot en met maandag 9 juni, telkens van 12 tot 01 uur, donderdag echter pas vanaf 18 uur. Foodfestival met gratis ingang, consummaties worden betaald met ‘epis’ ter waarde van 2€ die aan de ingang kunnen worden aangekocht. www.epicuriales.be
|