We nodigen de natuur nog eens uit aan tafel. Dit seizoen zet EXKi alle mooie herfst-‐en wintergroenten in de kijker op een hartverwarmende kaart. Wat een plezier om weer met volle teugen te kunnen genieten van de zachte smaak van pompoen en de lichtzurige smaak van boerenkool.
Vast staat, dat we met de eerste koude en vorst, gezond en lekker kunnen blijven genieten van al het goede wat de natuur ons te bieden heeft. Deze herfst en winter stelt EXKi een selectie voor van deugddoende recepten die de grillen van het klimaat snel zal doen vergeten. Want ook in deze periode van het jaar blijft de natuur uiterst vrijgevig. Heerlijke soepen, slaatjes vol pit en een bagel boordevol vitamines...
Het nieuwe aanbod geeft ook bewuste genieters de kans om gezond en lekker te eten. Of ze nu rauw zijn of klaargemaakt, of ze geserveerd worden bij een bagel of op een boterham, elke groente wordt bij EXKi bereid met zin voorcreativiteit en een maximum aan respect. Dit is het seizoen waarin de pompoen, pastinaak, wortel, boerenkool en de biet zich van hun beste kant tonen.
Van alle nieuwigheden in het gamma is de boerenkool de grote ster. Deze herontdekte oeroude gekrulde kool verbergt onder zijn ouderwetse uiterlijk heerlijk kruidige smaken. Boerenkool (ook wel kale genoemd) geeft elk recept een smaakboost, zowel rauw als klaargemaakt. Andere ontdekking: kamut (Oud-Egyptisch voor "graan") dat je sandwich verrijkt met een notentoets en een hoge voedingswaarde (perfect aangepast aan een proteïnerijke voeding). Deze winter staan ook originele producten bovenaan het menu, zoals parelgerst. Een soort half zachte, half krokante spelt, heerlijk in een soep, maar ook in slaatjes.
Om de smaakpapillen te verwennen wordt er ook gewerkt met Fourme d’Ambert en Gorgonzola, zoals in de Glasgowsalade. Omdat we ook met onze ogen eten, laat EXKi slaatjes, soepen en broodjes graag schitteren in alle kleuren. De nodige zorg wordt besteed aan de mix van ingrediënten zodat er op elk bord recepten liggen die de winter doen stralen. Zo zijn een broodje Naïma, Foccaccia Castelnaud of Breamersalade even lekker om naar te kijken, als om van te eten...
EXKi bewijst opnieuw dat je ook in hartje winter kunt genieten van een maaltijd die volzit met al het goede dat de vrijgevige natuur ons ook dan te bieden heeft. Voeg daarbij nog een vleugje inspiratie, vernieuwing en respect en het feest kan beginnen. Een lekkere en evenwichtige uitdaging die EXKi elk seizoen opnieuw aangaat, tot grote vreugde van alle trouwe fans...
|